Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Ide utaznék Egerszalók

Általános leírás

Városok
Budapest
Agárd
Aggtelek
Ajka
Albertirsa
Alsóörs
Alsópáhok
Badacsonytomaj
Bag
Baja
Balassagyarmat
Balatonalmádi
Balatonberény
Balatonboglár
Balatonfenyves
Balatonföldvár
Balatonfüred
Balatongyörök
Balatonlelle
Balatonmáriafürdő
Balatonszabadi-Fürdő
Barcs
Bábolna
Békéscsaba
Berettyóújfalu
Bicske
Bikal
Bódvarákó
Bóly
Budakeszi
Budaörs
Bugac
Bükfürdő
Csákánydoroszló
Csákvár
Császár
Csopak
Csorna
Dabas
Debrecen
Dombóvár
Domony-Domonyvölgy
Dunaharaszti
Dunakeszi
Dunaújváros
Dunavarsány
Ecsegfalva
Ecser
Edelény
Eger
Érd
Erdőbénye
Felsőörs
Felsőtárkány
Fertőd
Fonyód
Füzesgyarmat
Galyatető
Gárdony
Gyenesdiás
Gyömrő
Gyöngyös
Győr
Győrújbarát
Gyula
Hajdúböszörmény
Hajdúszoboszló
Harkány
Hatvan
Hegyhátszentjakab
Herend
Hévíz
Hőgyész
Hollókő
Hortobágy
Hódmezővásárhely
Igal
Ipolytarnóc
Jászberény
Kõröshegy
Kalocsa
Kaposvár
Kapuvár
Karcag
Kecskemét
Kerekegyháza
Keszthely
Kétpó
Kisbér
Kiskőrös
Kiskunfélegyháza
Kiskunhalas
Kiskunmajsa
Kisoroszi
Kisvárda
Kölesd
Komárom
Komló
Körmend
Köröshegy
Körösszegapáti
Kőszeg
Köveskál
Lajosmizse
Lakitelek
Leányfalu
Lillafüred
Magyarszék
Makó
Marcali
Mátészalka
Mátraverebély
Mezőkövesd
Mezőtúr
Miskolc
Miskolctapolca
Mohács
Monor
Mosonmagyaróvár
Nagyatád
Nagykanizsa
Nagykőrös
Nagykovácsi
Nagymaros
Neszmély
Noszvaj
Nyíregyháza
Orfű
Orosháza
Öttevény
Paks
Pannonhalma
Parádfürdő
Parádsasvár
Pápa
Pásztó
Pécel
Pécs
Pécsvárad
Pilisborosjenő
Piliscsaba
Pilisvörösvár
Pomáz
Poroszló
Pula
Ráckeve
Rétság
Révfülöp
Ruzsa
Sajószentpéter
Salgótarján
Sármellék
Sárospatak
Sárvár
Sátoraljaújhely
Siófok
Sopron
Sormás
Sümeg
Szabadszállás
Szarvas
Százhalombatta
Szeged
Székesfehérvár
Szekszárd
Szentendre
Szentes
Szerencs
Szigetszentmiklós
Szigetvár
Szilvásvárad
Szolnok
Szombathely
Tahitótfalu
Taksony
Tamási
Tapolca
Tata
Tatabánya
Tát
Telkibánya
Terény
Tiberias
Tihany
Tiszafüred
Tiszaújváros
Tolna
Törökbálint
Üröm
Vác
Várpalota
Vecsés
Velence
Veresegyház
Verőce
Verseg
Vértesszőlős
Veszprém
Villány
Visegrád
Vonyarcvashegy
Zalaegerszeg
Zalakaros
Zamárdi
Zirc
Kapcsolódó cikkek
Nyit a Saliris Resort****
Európa egyetlen sódombja mellett fogadja vendégeit június hatodikától a Saliris Resort**** Spa & Conference Hotel Egerszalókon. A 2005-ben elindított beruházás eredményeként megvalósuló komplexumra érdemes volt ennyit várni, a szokatlanul csendes, fenyõerdõkkel körülvett 17,5 hektáros területen elterülõ, a páratlan környezethez méltó, színvonalas létesítmény egyedülálló élményekkel gazdagítja az odalátogatót. A megvalósítás során komoly hangsúlyt fektettek a természettel való harmóniára, a szállodába belépve hatalmas belsõ terek fogadnak, melyeket átjár az óriási ablakokon beáramló természetes napfény. A berendezés stílusa a klasszikus elegancia jegyében született, Kiss Zoltán szállodaigazgató elmondása szerint nem is véletlenül. A manapság divatos élénk színek és vonalak helyett a "békebeli" igényesség megteremtése volt a cél, ennek szellemében a természet színei, és a természetes anyagok dominálnak. A Saliris Resort**** voltaképpen három fõ részbõl áll, a hotel mellett thermal spa és thermal strand áll a látogatók részére. Mint megtudtuk, a névválasztás is az igénybe vehetõ szolgáltatások sokszínûségére utal, a latin "sale", azaz "só", illetve az "iris", vagyis "szivárvány" szavak egyesítésébõl született. És valóban, szolgáltatásokban nincs hiány, 203 szoba (köztük elnöki lakosztály, 9 apartman, valamint 3 akadálymentesített, mozgássérültek számára kialakított szoba) várja a vendégeket 32" televízióval, minibárral, szobaszéffel, telefonnal, nagy sebességû internet-kapcsolattal, valamint elõkerttel, illetve terasszal. A rendezvényszervezõk sem szûkölködnek a lehetõségekben, összesen 11 terem 790 m2-en fogadja a konferenciára, találkozóra érkezõket, a 300 fõt befogadó étterem pedig garantálja, hogy nagyobb csoportok esetén se okozzon gondot a kényelem biztosítása, pláne hogy 100 m2-es exkluzív terem, továbbá egy 250 és egy 230 m2-es különterem is csatlakozik hozzá.A koronát a világszínvonalú gyógy-, és wellnesfürdõ helyezi fel, összesen 1900 m2 vízfelület, 17 kül- és beltéri medence, gyógyvizes ülõmedence, barlang medence, pezsgõfürdõ, élménymedencék, gyerekmedencék, Kneipp medencék és visszhangmedencék exkluzív szolgáltatásokkal kiegészülve biztosítják a kellemes idõtöltést valamennyi korosztály számára.
Közelebb a kaptárkövek titkához
Egyedülálló természeti látványosságot csodálhatnak meg a turisták július végétől Egerszalókon, ugyanis bejárhatóvá válik a sódomb, valamint az Egertől mintegy 6 kilométerre lévő község határában a kutatók számára eddig ismeretlen célt szolgáló kaptárkövek.A kaptárkövek a bükkalja egyik legfőbb turistalátványosságát képezik, leginkább különleges kialakulásuk és máig rejtélyes használatuk miatt. A 10 vagy akár 20 millió évvel ezelőtt kialakult riolittufát a vulkánkitöréseket kísérő forró vizes, kovás oldatok néhány helyen keményebbé tették, így alakultak ki az úgynevezett tufakúpok. A kaptárfülkéket ezekbe a tufakúpokba vájták, máig ismeretlen céllal. Jelenleg 471 fülkével 73 kaptárkövet ismerünk- amelyek közül három válik közelről felfedezhetővé Egerszalókon. A fülkék valódi használatáról több száz éves feljegyzések és a szájhagyomány is eltérő elképzeléseket közvetít. Bizonyos elképzelések szerint a kaptárkövek barlanglakásként szolgáltak, az egészen régi feljegyzések szerint pedig az egerszalóki kaptárkövekhez hasonló riolittufa kúpok belsejében tették hamvasztás után a Szent István korabeli zendülések elesett vezetőinek holttestét. I. Szent László király törvénykönyve alapján - amely megtiltja a fáknál, köveknél történő pogány áldozatokat - feltételezhető akár, hogy pogány oltárkőként szolgáltak a miocén korszak riolittufái. A kaptár szó miatt felmerülhet az a megoldás is, hogy a fülkék méhkaptárok voltak. A riolittufa képződményekhez kiépült egy sétaút, amely illeszkedik az egri bükkaljai Kő-Túra tematikus útvonalába. Az Európában egyedülálló egerszalóki sódomb és a környezetében található kaptárkövek természeti és turisztikai értékeinek és látogathatóságának infrastrukturális fejlesztése elnevezésű projekt 2004-ben - 15 millió forintos önrész mellé - közel 600 millió forintos támogatást nyert a Regionális Fejlesztés Operatív Programtól.
Egerszalóki élményfürdő nyitány
Július 13-án megnyitotta kapuit a 4,3 milliárd forint beruházás nyomán elkészült egerszalóki gyógy- és élményfürdő. A 4,3 milliárd forintos beruházáshoz 800 millió forintnyi állami támogatást is kaptak a befektetők a Széchenyi-terv keretében. Az új fürdővel mintegy 70 munkahely jön létre a településen. A 11 ezer m2 alapterületű létesítmény Európa egyik legnagyobb fürdője, ami a beruházó szerint 4,3 milliárd forintba került. A négyszáz méter mélyről feltörő 70 fokos termálvizet tizenhét medencében élvezheti a közönség, a létesítményben fitness- és wellness központ, szépségcenter és gyógyászati centrum is működik. A mintegy 2000 m2-es vízfelületű élményfürdő egy nagyobb fejlesztés első üteme, a továbbiakban strand és ötcsillagos szálloda is épül a területen, összességében mintegy 11 milliárd forintból. Csőke László, a beruházó Szalók Holding Zrt. igazgatóságának elnöke az átadáson hangsúlyozta, hogy miközben a beruházási költségek megegyeznek egy nyugat-európai hasonló létesítmény kivitelezési értékével, a szolgáltatások mintegy 30 százalékkal olcsóbbak lesznek, mint például Ausztriában. A beruházás megvalósítására létrehozott cég 49 százalékban a Magyar Fejlesztési Bank tulajdona. Az merikában bejegyzett HH Global Capital Partners 44 százalékot, a szintén amerikai Grubbi Investment Ltd. 5 százalékot birtokol, a fennmaradó 2 százalék kisrészvényeseké. (Index)