Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Ide utaznék Balatonalmádi

Általános leírás

Balatonalmádi a Balaton északi partjának egyik festői szépségű fürdőhelye, ahol nincsenek nagy távolságok, és ahonnan semmi sincs messze! A város a Balaton északkeleti csücskében fekszik a víz felé nyitottan, nyugati és északi oldalról dombokkal övezve, amelyek mintegy szélárnyékot teremtve megóvják a települést az uralkodó szelektől. Ez az egyedülálló természeti adottság párosul a kellemes mediterrán jellegű éghajlattal. A domboldalakon évszázadok óta szőlőműveléssel foglalkoznak a helyi borászok, és pincéjükbe szívesen látják az odalátogatókat. Vörösberény zegzugos utcáin sétálva még érezni az ezer éves balatonfelvidéki falu hangulatát. A változatos természet, a régmúlt emlékei, a szíveslátás és az aktív pihenés megannyi lehetősége teszik színessé a kirándulók, turisták itt töltött napjait. Városunkban több, minden igényt kielégítő standfürdő található, így mindenki talál kedvére valót. Szállásról a vízparti szállodák, panziók vagy a sok száz magánház gondosan előkészített férőhelyi gondoskodnak. Az egész napos kirándulástól, strandolástól megéhezett turistákat a város minden pontján hangulatos vendéglők, éttermek, borozók várják ízletes ételeikkel. A sportolni vágyóknak számtalan lehetősége adódik úszásra, evezésre, vitorlázásra, teniszezésre, röplabdázásra, kerékpározásra és lovaglásra. A természetjárók itt igazán jól érezhetik magukat, jelzett túraútvonalakon bejárhatják az egész környéket, ahonnan a balatoni panorámában gyönyörködhetnek. A város hagyományai, rendezvényei és gyönyörű fekvése biztosíték az aktív pihenésre. 1961-ben kiemelt üdülőövezetté nyilvánították. Látogassanak el Balatonalmádiba és győződjenek meg saját szemükkel a város szépségeiről!
Közlekedés

Az északi part egyik legnagyobb települése a tó északkeleti végénél. A főváros felől az M7-es autópályáról lekanyarodva a 71-es úton érkezünk ide; a 8-as főútról pedig Veszprémnél lekanyarodva egy alig tíz kilométeres útszakasz vezet a városba. Vasútállomása és kikötője is van.

Városok
Budapest
Agárd
Aggtelek
Ajka
Albertirsa
Alsóörs
Alsópáhok
Badacsonytomaj
Bag
Baja
Balassagyarmat
Balatonberény
Balatonboglár
Balatonfenyves
Balatonföldvár
Balatonfüred
Balatongyörök
Balatonlelle
Balatonmáriafürdő
Balatonszabadi-Fürdő
Barcs
Bábolna
Békéscsaba
Berettyóújfalu
Bicske
Bikal
Bódvarákó
Bóly
Budakeszi
Budaörs
Bugac
Bükfürdő
Csákánydoroszló
Csákvár
Császár
Csopak
Csorna
Dabas
Debrecen
Dombóvár
Domony-Domonyvölgy
Dunaharaszti
Dunakeszi
Dunaújváros
Dunavarsány
Ecsegfalva
Ecser
Edelény
Eger
Érd
Erdőbénye
Felsőörs
Felsőtárkány
Fertőd
Fonyód
Füzesgyarmat
Galyatető
Gárdony
Gyenesdiás
Gyömrő
Gyöngyös
Győr
Győrújbarát
Gyula
Hajdúböszörmény
Hajdúszoboszló
Harkány
Hatvan
Hegyhátszentjakab
Herend
Hévíz
Hőgyész
Hollókő
Hortobágy
Hódmezővásárhely
Igal
Ipolytarnóc
Jászberény
Kõröshegy
Kalocsa
Kaposvár
Kapuvár
Karcag
Kecskemét
Kerekegyháza
Keszthely
Kétpó
Kisbér
Kiskőrös
Kiskunfélegyháza
Kiskunhalas
Kiskunmajsa
Kisoroszi
Kisvárda
Kölesd
Komárom
Komló
Körmend
Köröshegy
Körösszegapáti
Kőszeg
Köveskál
Lajosmizse
Lakitelek
Leányfalu
Lillafüred
Magyarszék
Makó
Marcali
Mátészalka
Mátraverebély
Mezőkövesd
Mezőtúr
Miskolc
Miskolctapolca
Mohács
Monor
Mosonmagyaróvár
Nagyatád
Nagykanizsa
Nagykőrös
Nagykovácsi
Nagymaros
Neszmély
Noszvaj
Nyíregyháza
Orfű
Orosháza
Öttevény
Paks
Pannonhalma
Parádfürdő
Parádsasvár
Pápa
Pásztó
Pécel
Pécs
Pécsvárad
Pilisborosjenő
Piliscsaba
Pilisvörösvár
Pomáz
Poroszló
Pula
Ráckeve
Rétság
Révfülöp
Ruzsa
Sajószentpéter
Salgótarján
Sármellék
Sárospatak
Sárvár
Sátoraljaújhely
Siófok
Sopron
Sormás
Sümeg
Szabadszállás
Szarvas
Százhalombatta
Szeged
Székesfehérvár
Szekszárd
Szentendre
Szentes
Szerencs
Szigetszentmiklós
Szigetvár
Szilvásvárad
Szolnok
Szombathely
Tahitótfalu
Taksony
Tamási
Tapolca
Tata
Tatabánya
Tát
Telkibánya
Terény
Tiberias
Tihany
Tiszafüred
Tiszaújváros
Tolna
Törökbálint
Üröm
Vác
Várpalota
Vecsés
Velence
Veresegyház
Verőce
Verseg
Vértesszőlős
Veszprém
Villány
Visegrád
Vonyarcvashegy
Zalaegerszeg
Zalakaros
Zamárdi
Zirc
Kapcsolódó cikkek
Játszóházhálózat épül a Balatonnál
Újdonságnak számít, hogy télen-nyáron működő interaktív játszóházhálózat épül ki a Balatonnál az üdülőrégió 11 településén, amelyet a jövőben szeretnének bővíteni - hangzott el az első játszóház átadásakor Balatonalmádiban kedden.A 28 millió forintos költségvetésű projekt minta játékterét Suchman Tamás, a Balatoni Regionális Tanács (BFT) elnöke adta át Balatonalmádi alpolgármesterének, Hoffmann Gyöngyinek. A politikus kifejtette, kiemelt figyelmet kell fordítani a gyerekekre a régió turisztikai kínálatának fejlesztésekor, hiszen a Balaton a családok üdülőparadicsoma. Elmondása szerint a gyerekek egész évben történő szórakoztatásának, játékos oktatásának céljával kiépülő játszóházhálózatra a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium által biztosított keretből a BFT nyújtott 85 százalékos, 24 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatást az önkormányzatoknak. A Játékos Balaton néven futó programban részt vevő települések - Balatonalmádi, Balatonederics, Balatonfüred, Balatonfűzfő, Balatonlelle, Fonyód, Keszthely, Marcali, Siófok, Tapolca és Vonyarcvashegy - kedden kapták meg az eszközöket a saját játéktereik kialakításához. A 26 játékelemből álló játszóházakban animátorok segítik és felügyelik a gyerekeket, akik játékos formában ismertetik meg a Balaton természeti és kulturális értékeit, múltját és jelenét. A tervek szerint egységes marketingstratégiával és arculattal újabb játéktereket alakítanak majd ki, attól függően, mennyi támogatást sikerül még szerezni a célra. A játékok tervezésében és gyártásában résztvevő Molnárné Perus Zsuzsanna elmondta, tele van újabb ötletekkel. A minden korosztály által élvezhető játékterek nyáron a strandokon kerülnek kialakításra, a hideg hónapban pedig településtől függően különböző önkormányzati intézmények biztosítanak hozzá helyiséget. Balatonalmádiban a helyi kulturális központban és könyvtárban kapott helyet a minta játszóház. (MTI)