Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Foglalással kapcsolatos tudnivalók

Utazási portálunkon Ön megtalálja a Magyarországon működő legmegbízhatóbb utazási irodák ajánlatait, melyeket on-line foglalhat le. A portál szakmai hátterét a NagyUtazás.hu Online Kft. adja, mely utazásközvetítőként értékesíti az utakat.

A honlapunkon megjelenítésre kerülő árakat, programokat és az azokra vonatkozó információkat folyamatosan bővítjük, frissítjük. A legjobb szándékaink ellenére is előfordulhatnak feltöltési hibák, amelyekért felelősséget nem tudunk vállalni. Ezért kizárólag az írásban kiküldött visszaigazolásainkat tetkintjük felelős ajánlatnak.

Az út foglalása 4 lépésből áll:

1. Kérjük, hogy válassza ki az elképzelésének legmegfelelőbb utazási dátumot és célállomást, majd töltse ki a kalkulációs táblázatot. Így elkészítheti utazásának ajánlatkérő nyomtatványát és tájékoztatást kap arról, hogy a kiválasztott és az Ön által összeállított utazás pontosan mennyibe fog kerülni a járulékos költségekkel (pl. repülőtéri illeték, útlemondási biztosítás) és a különböző felárakkal (amennyiben kéri pl. tengerre néző felár, egyágyas felár, stb...) együtt.

A pontos kalkulációhoz szüksége lesz az Ön és az Önnel utazók adataira is, mivel különböző korkedvezményeket vehet igénybe. Kérjük, hogy a szükséges adatokat pontosan adja meg, mivel az elkészített dokumentum ajánlatkérésnek minősül, mely alapján kollégáink, amennyiben a kiválasztott utazásra van szabad férőhely, előzetes foglalást készítenek az Önök részére.

A jelentkezési lap kitöltése nem kötelezi az elutazásra, de biztosítja arról, hogy az utasok nevére a helyek pontosan legyenek majd lefoglalva, illetve pontos árajánlatot tudjunk adni.

A jelentkezési lap elküldésével még nem lépett szerződésbe irodánkkal, csak az Önnek válaszként érkező előzetes foglalásban leírt feltételek szerint, a részvételi díj előlegének vagy a teljes összegének irodánkhoz történő beérkezését követően lehetséges a szerződés.

2. Miután elküldi nekünk jelentkezési lapját a rendszer egy automatikus választ küld Önnek. Ezt célszerű kinyomtatni és megőrizni. Kollégáink ellenőrzik, hogy a kiválasztott útra az utazás szervezője rendelkezik-e szabad férőhelyekkel és legkésőbb két munkanapon belül * elküldik Önnek az útra vonatkozó pontos adatokat, az Ön utazására vonatkozó utazási szerződést valamint a Megrendelő nyomtatványt mely egyben tartalmazza a pontos árajánlatot is.

A Megrendelő nyomtatvány hiányzó adatainak kitöltése és aláírása valamint az Utazási feltételek/szerződés aláírása után azokat a hatályos jogszabályok értelmében (annak ellenére, hogy Ön interneten foglalt) vissza kell juttatnia irodánkba scannelve e-mail-en a booking@nagyutazas.hu címre vagy postai úton.

*A nyári időszakban a visszaigazolás 48 órát is igénybe vehet, de általában a jelentkezést követő 24 órán belül meg fogja kapni kollégáink visszaigazolását.

Foglalását csak árajánlat kérésnek fogjuk kezelni mindaddig, amíg az útra befizetett előleg meg nem érkezik számlánkra! Az előleg mértéke 30 napon túl induló utak esetén a teljes összeg 40%-a, illetve az indulástól számított 30 napon belül a teljes részvételi díj.

3. Ha minden adatot rendben talál, és visszaküldte irodánkba az aláírt megrendelőt illetve utazási szerződést, befizetheti a tájékoztatóban szereplő összeget. A fizetés történhet átutalással, készpénzben számlavezető bankjaink országos fiókhálózatában. (Raiffeisen Bank és MKB Bank) vagy bankkártyával. A bankszámlára történő készpénz befizetése a legpraktikusabb megoldás, mivel a bankfiókot Ön választhatja meg, és az összeg számlánkra érkezéséről kollégáink azonnal értesítést kapnak, így foglalását pár órán belül véglegesíthetik. 

Kérjük, hogy jelezze irodánknak, hogy milyen fizetési módozatot választott, hogy pénzügyi részlegünk figyelhesse az Öntől érkező összeget és mielőbb véglegesíthessük foglalását.

4. Miután megkaptuk a befizetett előleget kollégáink véglegesítik a foglalást és elküldik Önnek a kiválasztott és leelőlegezett útra, szolgáltatásra vonatkozó pénzügyi elszámolási bizonylatot mely igazolni fogja, hogy Ön befizette az előleget illetve tartalmazni fogja a hátralék mértékét és annak beérkezési határidejét.

A továbbiakban az úttal kapcsolatos módosításokat az utazási szerződésben leírt feltételek figyelembe vételével tehet.

A foglalás véglegesítésében fel lesz tüntetve, hogy a hátralékot milyen határidővel kell majd befizetnie.

Ha Ön csak szálláshelyet foglalt, a szállás voucherét e-mail-ben (igény szerint faxon) juttatjuk el a teljes díj befizetését követően.

Ha Ön komplett utazási csomagot foglalt, irodánktól egy részvételi jegyet fog kapni az utazás előtti héten - eseti szinten ez az utazás hetére is eshet.

Az indulásnál a részvételi jegy felmutatásával kezdheti meg az utazást, azon minden fontos információ szerepel. (indulás helye, időpontja, menetrend, repülőtéri terminál, stb.)

Bizonyos esetekben az útiokmányokat, vouchert és a további szükséges dokumentumot az indulás helyén (repülőtér vagy busz indulási helye) fogja megkapni az utat szervező iroda repülőtéri képviselőjétől.

Fizetési lehetőségek

Készpénzes fizetés
Az alábbiakban feltüntetett Raiffeisen vagy MKB bankok több mint 250 fiókjának egyikébe közvetlenül folyószámlánkra fizetheti be az összeget. Ennek előnye, hogy befizetése Irodánkban is azonnal jelentkezik és ennek köszönhetően azonnal el tudjuk Önnek küldeni a végleges visszaigazolást illetve szállásfoglalás esetén a vouchert.

Átutalásos fizetés
A Raiffeisen vagy MKB bankok egyikében vagy online banki terminálon keresztül átutalási megbízást küldhet. Figyelem! A banki átutalások átfutási ideje 2-3 munkanap is lehet ezért előnyben részesítjük a fiókba történő készpénzes befizetést.

Számlaszámaink a Raiffeisen illetve az MKB bankokban:

Raiffeisen Bank:
Átutalásos számlaszámunk: 12011148 - 01122009 - 00100008
Készpénz befizetés esetén: 1114 A02M55 001
A Raiffeisen Bank fiókhálózatát ITT találhatja.

MKB Bank Zrt.:
Forint számlaszám: 10300002-10629628-49020010
IBAN formátumban: HU67 1030 0002 1062 9628 4902 0010
SWIFT kód: MKKB HUHB
Az MKB Bank Zrt. fiókhálózatát ITT találhatja.

Fontos, hogy a befizetéskor a kedvezményezett és a közlemény rovat jól legyen kitöltve.
Kedvezményezett: NagyUtazás.hu Online Kft.
Közlemény: Az utas neve.

Bankkártyás fizetés
Bankkártyás fizetés a Borgun biztonságos rendszerén keresztül történik. Jelenleg a következő típusú kártyákat tudjuk elfogadni: Visa Classic, EuroCard/MasterCard, Maestro.