Tel.: 06 1 371 21 91 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00
Belföld - Magazin
Hódítanak a fröccskoktélok

A kezdeti bátortalanságot elsöpörte a közönségsiker: a fröccskoktél lehet az idei nyár slágere - állítja a Borháló Borkereskedés.A szóda-bor alapú zöldséges-gyümölcsös-fűszeres frissítők nemcsak a fesztiválokon és a vendéglátóhelyeken aratnak, az ügyes házigazdák otthon is pikk-pakk elkészíthetik őket.Egyre több helyen találkozni a bulikban minőségi borból és jéghideg szódából készített fröccskoktélokkal, amiket friss zöldséggel és fűszernövényekkel, gyümölccsel, természetes szörpökkel firkáltak meg a fröccsmixerek.A Borháló megbízásából Garamvölgyi "Kiki" Krisztián kétszeres világversenynyertes bártender hat fröccskoktélt komponált a "Szigetre". A siker nyomán ezekkel a könnyű nyári aperitif italokkal idén már nemcsak a fesztiválrendezvényeken, hanem számos trendi bárban, étteremben is találkozhatnak a szomjazók.
BŐVEBBEN
Őshonos szőlőből főzték az év pálinkáját
A Mályinkai Pálinkafőzde Konkordi-Izabella szőlő pálinkája lett idén Magyarország legjobb pálinkája, míg a legeredményesebb pálinkafőzdének járó elismerést a Brill Pálinkaház nyerte el.Az idei országkóstolón minden idők legnagyobb tételszámából, 382 féle pálinkából válogathattak a verseny bírálói. A Pálinka Nemzeti Tanács idén új díjat alapított: a legjobb 10.000 palack feletti pálinka a Villányi Pálinka - Magyarbólyi Pálinkafőzde Válogatott Vörös törkölypálinkája lett.A Földművelésügyi Minisztérium Nemzeti Pálinkakiválóság Programjának, és a Pálinka Nemzeti Tanács Országos Pálinka és Törkölypálinka versenyének eredményeit június 20-án hirdették ki a Parlament Felsőházában Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter részvételével.A 43 pálinkaház által nevezett 382 tételből 115 nyerte el a Pálinkakiválóság címet, 46 tétel pedig TOP Pálinkakiválóság díjat kapott. Az Országos Versenyre nevezett főzetek közül 24 tétel érdemelte ki a Champion, azaz kategória győztes díját, de további 342 tétel kapott minősítést, melyből 110 arany, 144 ezüst és 88 bronz.Koós Józsefné, a Konkordi-Izabella szőlőpálinka főzője az eseményen elmondta, hogy a díjnyertes pálinka gyümölcse édesapja kedvenc szőlőfajtáiból készült. Hozzátette, hogy 40 éve foglalkozik pálinkafőzéssel és nagyon büszke, hogy Mályinka község régóta termesztett szőlőfajtáival nyerhette meg az év pálinkája elismerést.A Konkordi-Izabella szőlőpálinka olyan ritkaság, amihez hasonló eddig még soha nem szerepelt a versenyen. Kevésbé ismert, nagyon harmonikus íz- és illatvilágot jelenít meg, és mind ízében, és illatában nagyon bársonyos, szokatlanul kedves. Az ember szeretné újra és újra először megkóstolni. -hangsúlyozta a 2017-es év legjobbnak választott pálinkájáról Kovács András pálinkabíráló.Mihályi László, a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke arról számolt be, hogy az előző évekhez képest sokkal több volt a magas vagy kimagasló minőségű és ízletes pálinka. Kiemelte, hogy a nyertes főzetek nem elsősorban a szakértőkhöz, bírákhoz, hanem az átlag hazai és külföldi fogyasztók ízléséhez igazodva, a piaci igényeknek megfelelően készültek.A Legeredményesebb pálinkafőzde elismerését idén a Brill Pálinkaház nyerte el, mivel termékeik közül 6 főzetük Champion díjat, 14 arany, 7 ezüst és 5 bronz minősítést kapott. A Pálinka Nemzeti Tanács 2017-ben új díjat alapított: a legjobb 10.000 palack feletti tétel díját. Ezt az elismerést a Villányi Pálinka - Magyarbólyi Pálinkafőzde Válogatott Vörös törkölypálinkája nyerte el.
Na végre! Kitiltották a beerbike-okat a bulinegyedből
A hét legjobb híre, hogy a VII. kerületi polgármester kitiltotta a berúgós turistákon kívül mindenki által utált beerbike-okat a kerület utcáiból.Amióta a beerbike-ok léteznek, a turistákon kívül a legtöbb budapesti egy emberként utálja az egészet, adta hírül a 24.hu hírportál. A sörbiciklik rendszerint a Városligetből indulnak, és eddig a Belváros több pontján szembejöhettek bármilyen közlekedési eszközzel, folyamatos dugókat okozva.A VII. kerületi polgármester, Vattamány Zsolt viszont rendeleti úton tiltotta ki a kerületből a beerbike-okat. A bulinegyed legtöbb pontjára így nem hajthatnak be ezentúl a sörbiciklik. Az egyetlen kérdéses terület a Király utca, amit éppen hosszában vág félbe a kerülethatár. A páros oldal Terézvároshoz tartozik, a páratlan pedig Erzsébetvároshoz, és a Király utcán nem is olyan régen találkoztunk még beerbike-kal, írja a 24.hu. Ezzel kapcsolatban megkeresték mind a két kerület önkormányzatát, de egyelőre még nem kaptak választ. Mint ismeretes, nem csak Erzsébetvárosban okoz problémát a beerbike, a VI. kerületben szintén felmerült a tiltás. Több lakó lázadozik az Andrássy úton, hogy a hangzavartól nem lehet ablakot nyitni, illetve a beerbike-osok az utcán ürítenek. A Kodály körönd Felsőerdősor utca felőli oldalán rendszeresen a parkban pisilnek a turisták, mivel nem tudnak hova menni a sörözés után.
A magyar huszár is hungarikum
A magyar huszár, a magyar tanya és az erdélyi Torockó épített öröksége is bekerült a hungarikumok gyűjteményébe a Hungarikum bizottság döntése értelmében; emellett a Magyar értéktár is bővült, öt tétellel - jelentette be Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.Bács-Kiskun hungarikumokban gazdag megye, az értékőrzés egyik kiindulópontja, példa más városok és megyék előtt is, ezért is ülésezett a bizottság ezúttal Kecskeméten - tette hozzá a miniszter.Mint mondta: a magyar huszár a világon mindenhol ismert, egyedülálló fegyvernem, amely a hagyományőrzés, a nemzeti büszkeség és a magyar életérzés elválaszthatatlan részét képezi.A jövőben a gyűjteményt gazdagítja az Európában egyedülálló települési gazdálkodási forma, a magyar tanya is - tette hozzá. Megjegyezte, a tanyai életmód újra egyre népszerűbb, a változó feltételek között is megtalálta a helyét. A tárcavezető méltatta Erdély történelmi városának, Torockónak "ízig-vérig" magyar épített örökségét is.A Magyar Értéktárba vette a Hungarikum bizottság az egyetlen magyar alapítású, középkori eredetű szerzetesrendet, a pálos rendet és a pásztorkultúra elengedhetetlen részét képező ősi magyar eszközt és fegyvert a hortobágyi karikás ostort.Az értéktárba került továbbá az egyik legsikeresebb magyar sportág egyike, a magyar vízilabdázás, a világszerte ismert, klasszikus magyar szablyavívás és a mintegy 250 éves múltra visszatekintő Hollóházi porcelán.
A rovat további hírei
Interaktív élménytúrák a Csokoládé Múzeumban
Különleges tárlatvezetésen vehetnek részt a csokoládé szerelmesei a Szamos Kossuth téri üzletében, amelynek harmadik szintjén egy évvel ezelőtt nyílt meg a Csokoládé Múzeum. A tematikus termekbe rendezett tárlaton a résztvevők végigkísérhetik és végigkóstolhatják a kakaóbab teljes életútját, a program utolsó állomásaként pedig mindenki elkészítheti saját táblás csokoládéját.A Szamos család több mint 30 éve gyűjti a csokoládéhoz és a forró csokoládé fogyasztásához kötődő tárgyakat, legyen szó akár forró csoki kitöltésére szolgáló porcelánkannáról, díszes csészéről, csokoládé adagoló automatáról, képzőművészeti remekekkel díszített bonbonos dobozokról, fémből készült praliné formákról, vagy csoki adagolására szolgáló mérlegről. A több évtizedes gyűjtőmunka alatt felhalmozott értékek méltó helyet kaptak a múzeum tavalyi megnyitásával, amelynek kialakításában, tematizálásában és berendezésében S. Nagy Anikó, a Szamos család barátja, a Vendéglátóipari Múzeum korábbi főigazgatóhelyettese és a csokoládé téma alapos ismerője (Az ő tollából származik az Istenek eledele - Történetek a csokoládéról címet viselő gasztronómiatörténeti kötet is, a szerk.) segített. A múzeum hat termében a kakaóbab termesztésétől egészen a csokoládé öntéséig bemutatjuk a termék teljes életútját és minden terem egy-egy kóstolási élménypont is egyben - mondta el az élménytúra koncepcióját dr. Bak Judit, a Szamos PR menedzsere, aki ez alkalommal vállalta a tárlatvezetés feladatát. A turisztikai újságíróknak szervezett bemutatón Kelényi Szamos Gabriella tulajdonos is végigkísért minket, akinek egy-egy kiállítási tárgyhoz fűződő személyes történetei tovább színesítették a múzeumlátogatást, még közelebb hozták a csokoládé világát.Az első teremben a kakaó termesztését ismerhetik meg a látogatók, amelynek termőterülete az Egyenlítő vidéke. Megtudtuk, a növénynek öt év kell, hogy termésbe szökjön, az ültetvényeken virágait egyesével, kézzel is beporozzák, a kakaógyümölcsöt ágain és törzsén hozza. A gyümölcs savanykás húsában körülbelül negyven kakaóbab helyezkedik el, ezt érlelik, szárítják majd jutazsákokba varrva juttatják el feldolgozásra.A terem egyik vitrinjében az is látható, hogy az egyes csokoládétípusokban (ét, tej, fehér) a kakaóbab, kakaóvaj, cukor és tejpor milyen arányú keveréke található. Szintén e teremben kapott helyet a Szamos egyik jelképének számító kakaófa szobor, amelynek eredetije a kölni Csokoládé Múzeumot ékesíti, és amely Kelényi Szamos Gabriella férje, Kelényi Gyula tervezői- és további hét mester keze munkáját dícséri.A következő állomás az Édes szalon, amelyben átélhetjük a forró csokoládé egykori luxusát. Az első forró csokoládé a királyi udvarban került felszolgálásra, és hamar népszerűvé vált az úri szalonokban is, nem csoda, hogy hamarosan az úri közönségnek szánt, a forró csokoládé fogyasztását szolgáló luxuscikkek is megjelentek. A vitrinekben a fém és porcelán forró csoki kiöntők, édesség tárolására szolgáló díszdobozok között olyan speciális csészét is lelhetünk, amelyek felfogták a hintók ringását, hogy ha menetközben csokoládéivásra vágytak az előkelőségek, nehogy az ital a ruhájukra fröccsenjen.A Doboz galériában a gyűjtemény legszebb édességes dobozai lettek kiállítva, amelyek már offset technológiával készültek. Híres festők híres képeit láthatjuk itt egy-egy dobozfedélen. A svájci festőművész, Liotard Szép csokoládés lány című festményéről mintázott, 78 kilogramm marcipánból készült szobor szintén helyet kapott itt. A következő teremben rövid filmvetítésen ismerhetik meg az érdeklődők a csokoládé feldolgozásának lépéseit. Láthatjuk a praliné és csokoládé figurák készítésének hajdani eszközeit és csokoládé címkéket abból az időből, amikor Magyarországon még 33 csokoládégyár működött. A következő két terem szintén időutazás: előbb egy negyvenes évekbeli édességboltba toppanhat a látogató, korabeli pulttal, mérleggel, kasszagéppel, majd egy csokoládéműhelyt fedezhet fel, amelynek eszközei a mai napig betölthetnék funkciójukat, ha a technológia fejlődésével és a modernebb eszközökkel nem vált volna mára hatékonyabbá a marcipán és csokoládégyártás. A műhely az, ahol a látogatók saját ízlésüknek megfelelő táblás csokoládét készíthetnek az információ- és élménygazdag program lezárásaként.Gulyás Gábor, a Szamos marketing vezetője elmondta, bíznak benne, hogy a csokoládé díszítéssel és kóstolóval egybekötött vezetés népszerűvé válik az érdeklődők körében, és zömében erre a programra érkeznek majd vendégeik. A Csokoládé Múzeum weboldala a napokban indul el, ahol az időpontfoglalás is lehetséges lesz az élményprogramra. A múzeumba három féle jegytípussal lehetséges belépni: a sétálójegy nem tartalmaz tárlatvezetést, a tárlatvezetést pedig csokoládé kóstolással és anélkül is lehetséges igénybe venni.Dr. Bak Judittól azt is megtudtuk, hogy egyelőre heti három alkalommal hirdetik meg a kóstolóval egybekötött élménytúrát, amely hamarosan idegen nyelven is elérhetővé válik. A program remélhetőleg tovább növeli a kiállítóhely népszerűségét, amely az idei évben eddig 2800 látogatóval büszkélkedhet.
Hungarikum lehet a bakator
A debreceni és a bihardiószegi önkormányzat borászokkal összefogva kezdeményezi a bakator szőlőfajta és a bakator bor hungarikumként történő elismerését - közölte Bihardiószeg polgármestere.Mados Attila hozzátette: az a céljuk, hogy borvidékük újra ismert és elismert legyen, ebben komoly szerepet szánnak a térség egykori jelképes bora, a bakator újratelepítésének és termesztésének.E folyamatba illeszkedően május 27-én és 28-án első alkalommal rendezik meg a Bakator bor- és gasztrofesztivált az érmelléki településen, amely a kárpát-medencei bakator borok mustrája is lesz - fűzte hozzá megjegyezve, hogy a bakator mellett 13 érmelléki borászat további 37 borát kóstolhatják majd meg az érdeklődők.Papp László, Debrecen polgármestere emlékeztetett arra, hogy a cívisváros az idén mintegy egy hektáros szőlőbirtokot vásárol az érmelléki borvidéken, s ezzel jelképesen is hozzájárul az egykor a város szőlőskertjének tekintett térség fejlesztéséhez.Valamikor nem is számított komoly debreceni gazdának az, akinek nem volt szőlőskertje Érmelléken. Történelmi tény, hogy Érmellék, amely évszázadokon át a város szőlőskertje volt, az egyik legjelentősebb fehérboros vidéknek számított. Trianon előtt a várostól mintegy 40 kilométerre lévő érmelléki terület a fehér borok tekintetében Tokaj és Balaton-felvidék után a harmadik legjelentősebb bortermelő terület volt - mutatott rá a polgármester.Az első Bakator bor- és gasztrofesztiválon Debrecen a már hungarikum debreceni pároskolbásszal lesz jelen a helyi Ikon étterem jóvoltából - fűzte hozzá Papp László.Tóth Ernő, a Bakator bor- és gasztrofesztivál szervezésében is közreműködő debreceni Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. programigazgatója felidézte, hogy a cívisvárosban első alkalommal 2000-ben megtartott borkarnevál mára az ország harmadik legnagyobb borfesztiváljává nőtte ki magát.Az elmúlt években itt mutatták be az első érmelléki bakator borokat a bihardiószegi gazdák. Egyik képviselőjük, Heit Lóránd borász azt mondta, hogy 100-120 éves szőlőtőkékből sikerült visszahozni a híres bakatort, amit már például Badacsonyban is termesztenek.
Budapest száz szóban
Idén negyedszer hirdeti meg a Mindspace csapata a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központtal együttműködve a 100 szóban Budapest című pályázatot, amelyre a jelentkezők június 30-ig küldhetik be a fővárosról szóló, maximum százszavas történeteiket.A győztesek pénzjutalmat kapnak, a legjobb száz írás zsebkönyvben is megjelenik. Ebben az évben illusztrátorok is pályázhatnak, az ő munkáikból kiállítást rendeznek az őszi CAFé Budapest Fesztiválon és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban - közölték a szervezők.A 2014-ben indult és egyre népszerűbb 100 szóban Budapest című történetíró pályázat lényege az egyszerűség: a résztvevőknek maximum száz szóban kell megfogalmazniuk gondolataikat, érzéseiket, emlékeiket, benyomásaikat Budapestről és a városlakókról, a lényeg, hogy a történet rövid, frappáns és eredeti legyen.A pályázatokat június 30-ig lehet beküldeni a www.100szobanbudapest.hu oldalra, illetve postai úton vagy személyesen leadni a Lumen Kávézóba. Emellett a kiíró a város több pontján helyez ki 100 szóban Budapest feliratú dobozokat, amelyeket postaládaként használhatnak a résztvevők. A pályázaton fejenként legfeljebb öt történettel lehet indulni.A munkákat a Winkler Nóra újságíró, Nagy Dániel Viktor színművész és Szálinger Balázs költő alkotta zsűri bírálja el. A három legjobb történet alkotója pénzjutalmat kap, és idén először külön jutalmazzák a 18 év alatti kategória győzteseit is.A zsűri döntése alapján a legjobb 12 történetet az illusztrátorok munkáival az őszi CAFe Budapest Fesztiválon állítják ki, a díjátadó ünnepségen pedig három történetet megzenésítve is bemutatnak. A záró kiállítás október végétől a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban is látható lesz.A verseny ideje alatt az irodalomkedvelők számára többek közt előadásokat, felolvasásokat is tartanak, valamint elrejtenek könyveket és különböző játékokat is a város különböző pontjain. Ezekről a honlapon és a verseny Facebook-oldalán lehet tájékozódni.Az első program április 20-án a Mozsár Műhelyben lesz, ahol Szilágyi Csenge és Nagy Dániel Viktor mutatja be a 100 szóban a város című darabot, amelyet a pályázat ihletett. A Junior Prima díjas színművészek újragondolták az elmúlt évek számukra legkedvesebb történeteit és saját stílusukban, páros stand-up formájában adják elő azokat zenével és különleges vizuális megoldásokkal a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében.A 100 szóban Budapest pályázat ötletét a chilei Plagio csapata által 14 éve szervezett Santiago en 100 palabras elnevezésű felhívás adta. Az alapgondolat a budapesti pályázat esetében is az, hogy az irodalom és a városi lét összefonódjon, széles közönséget ösztönözzön az írásra, illetve hogy a mindennapi közlekedés és rohanás közben az emberek egy pillanatra megálljanak, és időt szakítsanak az irodalomra. Az első évben 700, a második évben több mint 1200, tavaly pedig megközelítőleg 1300 történet érkezett a kiírásra.
Új attrakció: itt a Budapest Busz!
Mostantól Budapest hivatalos környezetbarát várbusza is gazdagítja a fővárosi turisztikai szolgáltatások kínálatát.A Budapest Busz debütálását egyeztetések, tervezések sora előzte meg melyek 2016 szeptemberében indultak el a résztvevő és támogató felek között. Az ötlet megvalósítását mind Budapest Főváros Önkormányzata mind hivatalos desztináció-menedzsment és fesztiválszervező cége, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) teljes mértékben támogatta, kiemelve azon célkitűzést mely a Budai Várnegyed és a Várkert Bazár bekapcsolását irányozta elő az itt élők és az idelátogató turisták számára.Mindkét helyszín kiemelt jelentőségű a Főváros számára, nemcsak kulturális, történelmi hanem műemlékvédelmi és turisztikai szempontból egyaránt.A Budapest Busz projekt a Várnegyedben elérhető látványosságokat, állandó és időszakos kiállításokat is hivatott népszerűsíteni, valamit színesíti a Várnegyed és Várkert Bazár képét, ezáltal potenciálisan növelheti a hazai és külföldi turistaforgalmat.Az élmény mellett az ötletgazdák szem előtt tartották az innováció és a környezettudatosság fontosságát, így a Budapest Busz projekt 100%-ban elektromos hajtással rendelkező járműveket üzemeltet.A Budai Vártúra során a kisbuszon jelenlévő idegenvezető látja el hasznos információkkal az utasokat, ezzel személyesebbé és tartalmassá téve a városnézés élményét.A Budapest Buszt igénybe vevők minőségi időt tudnak eltölteni a Várnegyedben és a Várkert Bazárban töltött idő során. A szervezők kétszeri felszállási lehetőséget biztosítanak a résztvevőknek,, így a túra bármikor megszakítható és összeköthető múzeumi, kiállítási, kávéházi pillanatokkal.Budapest Card tulajdonsok számára 2017-ben ingyenesen igénybe vehető a Budapest új színfoltjaként megjelenő szolgáltatás.Budapest hivatalos környezetbarát várbusza minden nap délelőtt 9 és délután 5 óra között üzemel a Budai Vár területén, 20 percenkénti indulással. A hat megállóból álló várkör hat megállón keresztül mutatja be a kerületet, történelmi múltját és a csodálatos kilátást a városra.Info: https://budapestcastlebus.com/
Sárközi Ákos és Szó Gellért is zsűrizi az országtortákat
Kiválasztotta és kihirdette a zsűri a XI. Magyarország Tortája és Cukormentes Tortája versenybe jutott öt-öt döntőst, ezeket mutatta be március 27-én a Zila cukrászdában az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Szövetsége.A zsűri szerint a cukrászok jól bántak a hagyományos ízekkel, de a különleges ízkombinációk kaptak esélyt a döntőre. A zsűribe meghívták Szó Gellértet, aki kétszer egymás után a verseny győztese lett, és Sárközi Ákost is. A Michelin-csillagos Borkonyha séfje elmondta, hogy számára is meglepő ízekkel, fűszerekkel, például zsályával találkozott. Sok céklát használtak a cukrászok, de találkoztak paradicsomos, szarvasgombaolajos ízesítéssel is.A most kiválasztott torták készítőinek a zsűritagok még felajánlják segítségüket, amit nem kötelező elfogadni, mielőtt a döntőre a végső tortaváltozatot elkészítik. Mindkét, párhuzamosan dolgozó zsűriben vannak dietetikusok, és cukrászok is.A Magyarország Tortája verseny döntősei: Balatoni Habos Mogyoró (Horváth Cukrászda, Budapest), Szent Erzsébet (Hisztéria Cukrászda, Budapest), Zalai Gesztenyés Fátyolfelhő (Nándori Cukrászda, Budapest), Fertődi Fekete (Frer Cukrászda, Budapest) és Ingyom-Bingyom (Tóth Cukrászda, Dunaföldvár). Ezeket a tortákat 29 pályamű közül választották ki.A Magyarország Cukormentes Tortája címért versenyez: Homok arany (Horváth Cukrászda), Kócos Kajszi (Édességlabor), Málnás zöldségtorta (Frer Cukrászda), Pöttyös Panni (Zazzi Cukrászda) és a Túrós kolibri (Édes-Gyömbér Cukrászda).A tortákat a korábbi évek gyakorlata szerint összetett szempontrendszer alapján, anonim módon értékelte a zsűri, a névtelenséget most oldották fel. A bírálatnál az íz, a látvány, az összetétel, az újszerűség, a cukormentes tortáknál pedig a szénhidrát- és a kalóriaérték volt a legfontosabb szempont. A 2017-es év győztesét nyár elején hirdeti ki a zsűri, a nagyközönség pedig augusztus elején ismerheti meg, és az augusztus 20-i ünnepségeken kóstolhatja először. Ezt követően az ország számos cukrászdája árusítja majd.A sajtótájékoztatón Zila László bejelentette, hogy februárban, a Dubajban megrendezett Gulfood kiállításon az innovációs kategóriában első helyezést ért el a szíves tortaformájával.
last minute ajánlatok
ünnepi ajánlatok
Valutaváltó
EUR euró
HUF forint
Üzemanyagárak
Budapest
bármelyik ker.
95
Iránytű
europe asia australia australia africa north_america south_america antartica EURÓPA ÁZSIA AFRIKA ÉSZAK-AMERIKA DÉL-AMERIKA AUSZTRÁLIA ÉS ÓCEÁNIA ANTARKTISZ
Hasznos információk
Útiokmányok Pénzügyek Utazás előtt... Biztosítás Kommunikáció Utazás gépkocsival Utazás repülővel Utazás vonattal
Utazók sarka
Útitárs kereső Fórum Repülőjegy börze Útifotó 2000
magazin
NagyUtazás.hu
Több, mint 50 megbízható utazásszervező kínálata egy helyen.
Kiemelt partnereink: