Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

szálláshelyek Ide utaznék Bécs

Általános leírás

Az egykori Monarchia metropolisza máig semmit sem veszített a varázsából. Az eltérő nemzetiségek miatt különböző elemek érvényesülnek, melyek Bécs kulturális örökségének sajátosságait tükrözik.
Közlekedés

Mivel a város bonyolult, ezért kocsival érkező utasainknak is érdemes busszal, metróval vagy villamossal tovább közlekedni. Gyerekek 6 éves kor alatt ingyen utazhatnak, 15 éves korig félárú jegyet kell venni. A kedvező 24 órás jegy 5 EUR, a 72 órás pedig 12 EUR. A vonaljegy ára 1, 50 EUR, ha előre vesszük meg, felszálláskor pedig 2 EUR.
Bécs belvárosában nem egyszerű gépkocsival közlekedni, a főbb útvonalakon még este tizenegykor is autóáradat hömpölyög. Így a parkolás sem könnyű feladat, a fizetős parkolók pedig drágák. A fizetős zónákban max. 2 óráig lehet megállni, a trafikokban kapható parkolójeggyel. Nem érdemes kockáztatni, a tilosban parkoló autókat vita nélkül elviszik. Különösen kedvező a parkolás Park&Ride parkolókban. 24 órás információ az utakról a 0 800 120 120-as telefonszámon kapható (német és angol nyelven).
Ajánljuk

A Stephans Dom a bécsi belváros jelképe;a Donauturm és az Óriáskerék a legkedveltebb kilátóhely. Érdemes megnézni a körúton - a Ringen - az Operát, a Parlamentet, a Városházát, a várkertet, és a Votivkirchet, a Hálaadó templomot. Korunk építészetét a Hundert wasser-ház képviseli. Bécs nevezetességei közé tartozik még a Hofburg, a Belvedere, a Schönbrunni Kastély az elbűvölő parkjával és szökőkútjaival, a Gloriette, melyet a hozzá tartozó állatkert tesz különlegessé. Múzeumok, mint a Szépművészeti és a Természettörténeti Múzeum és a Kunst-Haus Wien, változó kiállításokkal várja a látogatókat. Régi, ismert kávéház a "Hawelka " az 1. kerületben, feltétlenül térjünk be ide. Érdemes kipróbálni a speciális bécsi "közlekedési eszközt ", a fiákert. A Heldenplatz-ról (Hősök Tere), az Augustinerstraße-ban található Albertinum elől és a Stephans Dom elől indulnak. Egy út (kb. 25 perc)30 EUR-ba kerül.
Vásárlás

Bécsben hagyománya van többek közt a régiségkereskedésnek, a kézműves termékeknek stb. Exkluzív butikok, különböző üzletek sokasága csábít pénzköltésre. Az üzletek általában este 7-ig vannak nyitva.
Étkezés

Ki ne ismerné a bécsi szeletet (Wiener Schnitzel), és az egykori Monarchia országainak sok más fenséges ízét, melyek itt meghonosodtak? Híresek a bécsi kávéházak, ahol az ember egy Sacher-torta mellett megpihenhet. Este térjünk be egy korsó sörre, a bárok széles hazai kínálatából mindenki talál kedvére valót.
Egyéb

A Wien Karte segítségével 72 órán át utazhat korlátlanul metrón, buszon és villamoson. A kártya bemutatásakor számtalan nevezetességnél kedvezményes belépő váltható. Ezenkívül idegenvezetésnél, vásárlásnál és különböző kisvendéglőkben, kávézókban, illetve éttermekben is kedvezményekre jogosítanak. Ára 16, 9 EUR.
Kapcsolódó cikkek
Sokba fájhat, ha rossz helyen parkol Bécsben
Csaknem 2300 alkalommal állták el tavaly szabálytalanul parkoló autók a villamos- és buszjáratok útját Bécsben. Emiatt az utasoknak akár 40 percet is kellett várakozniuk, 650 esetben pedig csak a gépkocsi elvontatása segített.A bécsi villamosok és autóbuszok vezetőinek és utasainak sincs mindig könnyű dolga: tavaly csaknem 2300 alkalommal tartották fel őket a szabálytalanul parkoló autók. Ez átlagosan több mint napi hat szabálytalankodót és esetenként akár 40 perc kényszervárakozást jelentett. 2010-hez képest javult ugyan a helyzet, mert akkor még 3.600 alkalommal állták el szabálytalanul leparkolt gépjárművek a villamosok, buszok útját, de a 2015-ös 2200 esethez képest például enyhe visszaesés tapasztalható.A város és a Bécsi Közlekedési Vállalat, a Wiener Linien éppen ezért folyamatosan igyekszik felhívni a sofőrök figyelmét arra, hogy úgy, és olyan helyen tegyék le az autójukat, ahol nem akadályozzák a buszokat, villamosokat. Utóbbiak esetében ez például azt jelenti, hogy nem szabad rálógni azokra a betonlapokra, amelyekben a villamossínek futnak. A Döblinger Hauptstraße egy szakaszán, a 37-es villamos vonala mentén pedig - kísérleti jelleggel - elektronikus kijelzők figyelmeztetnek, ha az autós nem tartotta meg a kellő távolságot a sínekhez. Währingben, a 9-es és 42-es villamos vonalán ugyanakkor csak a teljes megállási és parkolási tilalom bevezetése segített.Mélyen a pénztárcájába kell nyúlnia annak, aki nem figyel oda parkoláskor, és a leállított gépjárműve akadályozza a forgalmat. A minimum 36 eurós büntetés mellett ugyanis neki kell kifizetnie az autó elvontatását, a tűzoltókat, de még a személyzet túlóráit is. Így könnyen többszáz euróra is rúghatnak a költségek.
Vegyen dizájnerruhákat használt hajókonténerből!
Tizenöt használt hajókonténerből áll Ausztria első konténerplázája, amely egy hete nyitotta meg kapuit az osztrák fővárosban. Dizájnerüzletek, kávézók, biopiac és kényelmes pihenőhely várja a vásárlókat.A Krieauban, a Wirtschaftsuniversität (WU, Gazdasági Egyetem) tőszomszédságában épült meg Ausztria első konténerplázája, a Stadtbiotop. A londoni Boxpark és a zürichi Frau Gerolds Garten mintájára kialakított létesítmény egy beépítendő terület átmeneti hasznosítását oldja meg.A bevásárlóközpont 15 átalakított hajókonténerből áll, ahol elsősorban fiatal dizájnerek kínálják termékeiket, de az adidas is beköltözött az egyik konténerbe. Természetesen biopiac, tágas pihenőtér, borbár, hamburger és koktélok is várják az érdeklődőket. Ahogy maga a bevásárlóközpont is csak ad hoc jelleggel épült és egy év múlva egy városrész építési területének adja át a helyét, úgy az üzlethelységek és a program is változó. Augusztus 7-én és 8-án például bolhapiaccá változik majd, és bármikor jelentkezhetnek új bérlők is a konténerekbe. Az üzlethelyiségek bérleti díja - nagyságtól függően - heti 350 és havi 2.000 euró között mozog, de közös konténerhasználatra is van lehetőség. Chiara Werner-Tutschku, a WU hallgatói önkormányzatának elnöke szerint a Boxirkus plázája érdekes kiindulópont lehet a vállalkozó kedvű hallgatók számára, ahol bemutathatják ötleteiket és projektjeiket - vagy amiből egyszerűen csak ihletet meríthetnek.A Stadtbiotop nyáron készült el és egy rövid bevezető időszak után július 30-án nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, hogy 2015. nyarán újra be is zárjon. Ekkor kezdik meg ugyanis a Viertel zwei nevű városrész építését, ahol mintegy ezer lakás és 50-70 ezer négyzetméternyi iroda létesül. A konténerpláza pedig egyszerűen továbbáll a következő beépítetlen területre.