Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Ide utaznék Neukirchen

Általános leírás

A Wildkogel Síaréna Salzburg tartomány legnyugatabbi csücskében, a csodaszép Hohe Tauern Nemzeti Park és a Kitzbüheler Alpen találkozásánál fekszik. Két nagyobb település, Neukirchen, illetve Bramberg felett található az 55 kilométeres sípályarendszer, 850 és 2100 méteres magasság között.

Újdonság: 2010 végére 16 és fél millió eurós beruházással új kabinos felvonó épül, amelyik Bramberg központjából viszi a síelőket a sípályákhoz.

Egészen a 2010/2011-es szezonig csak Neukirchenből lehetett egy hatszemélyes kabinossal elérni a sípályákat, 2010 végétől azonban használható a Bramberg központjából induló nyolcszemélyes Smaragdbahn is. Ezzel lecsökken a várakozási idő a völgyben, és sokkal gyorsabban fel lehet jutni a sípályarendszer központi részére.

A lejtők döntő többsége kék, illetve piros, és nagyon nagy százalékuk a fahatár felett található. Ez profiknak mindenképpen jó hír, hiszen több freeride lejtő van a Wildkogel síterepen. Ha elég nagy a hó, akkor 2100 méterről, egészen a 850 méteren fekvő völgyig lecsúszhatunk off-piste terepen!

A gyerekes családoknak jó hír, hogy két tanuló- illetve játszóterasz is van a síterepen, sőt néhány órára akár óvodába is be lehet adni a gyerekeket.

Érdemes szót ejteni arról a csodálatos panorámáról, ami a csúcsról tárul elénk. Wildkogel szomszédja Ausztria második legmagasabb hegye, a 3674 méteres Grossvenediger, és ezen kívül még több tucat 3000 méteres hegyet lehet látni.

Wildkogel nagy büszkesége a világ leghosszabb kivilágított szánkópályája! 14 kilométer hosszú, 1300 méternyi szintkülönbséggel, a csúszási idő - szánkótudástól és bátorságtól függően - 30-50 perc között van. Az esti felvonóhasználatért külön kell fizetni, nem érvényesek a nappali síbérletek a kabinos felvonóra (felnőtt: 7 euró, gyerek 3,5 euró). Neukirchen mellett két rövidebb szánkópályát is kipróbálhatunk. 2009/2010 telén súlyos balesetet szenvedett egy magyar család szánkózás közben Wildkogelen, érdemes nagyon vigyázni!

A sífutók 55 kilométernyi pálya közül választhatnak, ezek egy részét esténként kivilágítják.

A völgyben korcsolyázni, lovagolni, lovasszánozni is lehet, a legbátrabbak pedig kipróbálhatják a siklóernyőzést.