Tel.: 06 1 371 21 91 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Párosan szép az élet Bécsben: társat kapnak a közlekedési lámpák emberalakjai
2015. május 13.

Negyvenkilenc kereszteződésben vegyes és egynemű emberalak-párok jelzik a szabad átkelést a gyalogosoknak Bécsben. Ezzel is a toleranciáért és a nyitottságért emel szót az osztrák főváros.

A Life Ball, az Eurovíziós Dalfesztivál és a Szivárványparádé alkalmából június végéig vegyes és egynemű emberalak-párok láthatók a gyalogos közlekedési lámpákon Bécsben. Az akció célja, hogy ezzel is a toleranciát és a nyitottságot hirdessék, valamint nagyobb figyelemre ösztönözzék a gyalogosokat.

Két zöld nőalak vigyázó szemei alatt lehet átkelni például az Universitätsringen a Schottentor magasságában, de hamarosan Bécs-szerte találkozni lehet majd a szabad áthaladást jelző párokkal. Összesen 49 kereszteződésben, 120 védett útvonalon segítik a két nőből, két férfiból illetve egy férfiból és egy nőből álló emberalak-párok a közlekedést.

A projektet tudományos kutatás is kíséri. Azt is vizsgálják ugyanis, hogy a rendhagyó motívumokkal növelhető-e a közlekedésbiztonság. Az új jelzések installálása előtt megszámolták, hányan mennek át a tilos jelzés ellenére az úttesten, majd felmérik, hogy változtattak-e valamit a gyalogosok magatartásán a motívumpárok.

forrás: www.turizmuspanorama.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Bécs
Ausztria