Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Ide utaznék Koralpe

Általános leírás

Koralpe Karintiában található, az Alpok délkeleti részének legutolsó 2000 méternél magasabb hegyén. 28 kilométeres pályarendszerének nagy részét széles, jól kezelt, piros lejtők alkotják. 2003-ban épült egy négyszemélyes buborékos felvonó, ez mérföldkő Koralpe életében, azóta nagyobb, komolyabb sícentrumnak számít. Az ülősön kívül még 4 csákányos és egy gyakorló felvonó található itt.

Van olyan pálya, ami 100 méter széles, a legtökéletesebb gyakorlóterep a carvingosoknak. A fenti rész pedig a fahatár felett terül el, itt nagyon biztonságos körülmények között (szakadékok, sziklák nélkül) lehet kipróbálni a freeride-olást. A terep fejlődését jól bizonyítja az is, hogy: újabban minden évben snowparkot építenek a deszkásoknak és a twintipeseknek, illetve, hogy Koralpe már tagja a skiline.cc hálózatnak, vagyis este a bérletesek ellenőrizhetik, hogy mennyit síeltek napközben.

Természetesen szánkópálya is van, és épült egy egész üdülőfalu 1600 méteres magasságban, a pályáktól félpercnyi gyaloglásra.

Budapesttől alig 500 kilométerre fekszik Koralpe, az A2-es autópályától mindössze negyedórányi autózásra - családoknak, nyugodt, kényelmes sízésre vágyóknak érdemes ezt a helyet is kipróbálniuk!