Tel.: 06 1 371 21 91 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Ide utaznék Hohentauern

Általános leírás

Hohentauern családias síterep Stájerországban, a Mura-völgyénak közelében. Bár, a nevük hasonló, senki ne keverje össze Hohentauernt, Obertauernnel! Hohentauern kis/közepes méretű terep: 12 kilométeres pályarendszerrel, valamint 5 csákányos felvonóval, 1250 és 1800 méteres magasság között.

Csendes, nyugodt, családbarát hely, ahol a hat éven aluli gyerekek (persze csak azok, akik legalább egy felnőttel érkeznek a pályára) ingyen síelhetnek. Hohentauern igazi naturschnee paradicsom, akik nem szeretik a keményre fagyott/fagyasztott hóágyúzott pályákat, azok tudják, hogy ez mit jelent. Sok pályán nincsenek hóágyúk, csak természetes hó, ami egészen más síélményt nyújt...

Szánkópálya, lovasszán, valamint korcsolyázási lehetőség várja az ide utazókat, 1800 méteres magasságban csodaszép panoráma tárul elénk, ha beülünk a hüttébe. Hohentauern egy-két napra nem rossz hely, ráadásul a kombinált Murtal-bérlet Hohentauern mellett érvényes többek között Kreischbergre, Grebenzenre, Lachtalba és Turracher Höhére is.

A sífutókat 13 kilométernyi korcsolyázó és ugyanennyi klasszikus sífutópálya várja. Nappal és este van szánkózási lehetőség, sőt mi lehet próbálni a hótalpas túrázást és a lovasszánozást is.

Hohentauern nagyon komoly történelmi múlttal rendelkező terep, már az 1920-as években kipróbálták az itteni lejtőket a síelés úttörői, az első felvonót 1949-ben adták át. A síterepet Magyarországról az S6-os semmeringi sztrádán és az A9-es autópályán keresztül lehet megközelíteni (lásd az Útvonalterv menüpontot!)