Tel.: 06 1 371 21 91 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Ide utaznék Innsbruck

Általános leírás

Innsbruck Tirol fővárosa. Az olimpiai város egyben 800 éves történelmi múlttal rendelkező kulturközpont. A műkincsek városa, melynek főbb nevezetességei a "Goldenes Dachl", a "Schwarze Mander", a császári palota és az Ambras kastély.

A városhoz olyan nagy nevek fűződnek, mint I. Maximilian császár és Mária Terézia. Innsbruck jellegzetességei közé tartozik: harcterek Tirol szabadságáért, sportolók érmei, győzelmek, a tiroli esték, barokk opera, tiroli nadrág és szmoking. Egyetem-, kongresszus- és bevásárlóváros egyben.

Nem szenved hiányt kulturális műemlékekeben sem. Az összes fontos korszakot és stílust meg lehet találni a városban: a gótika, barokk kor és a reneszánsz utazásra invitálja a látogatókat a múltba. Műkedvelők számára rengeteg galéria és kiállítás található a városban.

Minden lehetőség adott: a természet, a hegyek, a lélegzetelállító táj, mely megfelelő színhelyet biztosít mindenféle sportolási lehetőségnek. Ha túrázni szeretne a hegyekben a kijelölt útvonalakon arra is van lehetőség. Az Alpok a lábai előtt hevernek és hihetetlen mennyiségű sportolási lehetőséget biztosítanak a túrázók, hegymászók, sziklamászók, ejtőernyősök és kerékpározók számára. Amennyiben kedvenc sportját a golf- vagy a teniszpályákon kell játszani, élvezni fogja a hegyek által alakított, alomszép díszletet.
Közlekedés

Budapest- Innsbruck kb. 730 km
Ajánlott útvonal: Hegyeshalom - Bécs - St.Pölten - Linz - Salzburg - Dreieck Inntal - Kufstein - Innsbruck
Egyéb

Tirol fővárosában, Innsbruckban rendezték a 9. és 12. téli olimpiát 1964 ill. 1976-ban, melynek sztárjai Franz Klammer és Rosi Mittermaier voltak. Az olimpia idejére számos új sípálya és felvonó épült a város körüli hegyekben, és a terület ma is dinamikusan fejlődik.

Az innsbrucki síterepek együtt alkotják az ún. Olimpiai sírégiót, melynek síközpontjai: Axamer Lizum, Glunzeger, Patscherkofel, Seegrube, Schlick és a Stubai gleccser. A 2004/2005-ös szezontól kezdődően már hat helyett nyolc síterület tartozik az Innsbruck központú régióhoz. Kühtai és Oberperfuss csatlakozásával a pályák teljes hossza 230 kilométerre, a felvonók száma pedig 75-re emelkedett. A terjeszkedő innsbrucki pályarendszer legközelebbi és legtávolabbi tagja 15, illetve 60 percnyi ingyenes síbuszozással érhető el a téli olimpiai városból. A nyolc területre érvényes alap síbérlet az európai síterepek egyik legjobb ár-érték arányú konstrukciója. Ha valaki ennél is többre vágyik, vagy hosszabb időre utazik erre a vidékre, megveheti a Super Ski bérletet, amely Kiztbühelben és St. Antonban is használható

Innsbruck a snowboard fővárosa is egyben, innen származik és itt él a legtöbb osztrák profi boardos és a legtöbb aktív profi ma is itt él és dolgozik. A régióban számos freeride paradicsom található porhóval, nagy nyílt terepekkel és remekül gondozott funparkkal. Ezen síparadicsomok nagy előnye Innsbruck közelsége: az elbűvölő tiroli városban igazán pezsgő éjszakai élet zajlik.

Szintkülönbség 900-3150 m
Összpályahossz 230 km
Fekete pálya 40 km
Piros pálya 120 km
Kék pálya 90 km
Húzólift 10
Ülőszékes lift 26
Kabinos lift 38

Síbérletárak 2006/2007:
6 napos felnőtt síbérlet 165 euró (szezontól függően, fénykép szükséges).