Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Ide utaznék Bibione

Általános leírás

Bibione Észak-Olaszország egyik legkedveltebb üdülőhelye az Adriai-tenger partján. Több kilométer hosszan elnyúló, széles homokos partjával igazi paradicsom a nyaralók számára. A partszakasz négy részre oszlik: Pineda, Lido del Sole, Spiaggia (ez a város központja) és Lido dei Pini. A strandon napernyők, nyugágyak, zuhanyzók és öltözőkabinok várják a pihenni vágyókat. Az aktív kikapcsolódást kedvelő vendégeknek számtalan vizisportlehetőség, strandröplabda-pálya, focipálya, kerékpárút áll a rendelkezésére vagy a Lupapark kínál még szórakozást.

A városban éjjel-nappal nyüzsgő élet zajlik. Számtalan étterem, pizzéria, bár, fagylaltozó, üzlet, játékterem és éjszakai szórakozóhely várja a turistákat. Velencébe közvetlen buszjárat közlekedik a városból.A nyári szezonban a városban elsősegély-állomás működik. A szállodák inkább strandközelben, míg az üdülőfalvak a város szélén találhatók.

Bibione-Lido del Sole a legkisebb és legnyugodtabb városrész, Bibione-Pineda zöldövezeti városrész jó levegővel.
A legfiatalabb fürdőhely a partvidéken, az 1960-as években indult fejlődésnek. A modern várostervezés jellegzetes példája: széles utcák, nagy zöldterületek, szép parti sétány, gyalogos zónák jellemzik. Itt különösen széles a parti homokossáv, helyenként meghaladja a négyszáz métert. A nyolc kilométernyi strand mellett a város legfőbb nevezetessége a gyógyfürdő (Bibione Thermae), ahol különböző hőmérsékletű medencék, hidromasszázs, szauna és számtalan más wellness-szolgáltatás áll a szépségkúrára vagy egyszerű relaxációra vágyó látogatók rendelkezésére. A települést fenyőerdő veszi körül, amire nagyon vigyáznak. Kitűnő túrázóhely, a szőlőterületek és pincék látogatása, a Punta Verde állatpark meglátogatása, ezek a környező helyek is könnyen megközelíthetőek: A természetkedvelők másik kedvelt célpontja a Tagliamento folyó torkolata, a 30 kilométernyi jól kiépített kerékpárúttal. Velence és Trieszt között helyezkednek el, Bibione hatékony közlekedési hálózatot garantál. Van városi és városon kívüli buszhálózat, vasúthálózat a közeli Portogruaroból és Latisanaból, jó autópálya-hálózat és a közeli repülőterek: a Marco Polo Velencében és a Ronchi Legionariban. A szállodákat és apartmanházakat nagyon jó ár/érték-arány jellemzi.

Bibione az ideális strand a gyerekeknek: minden szolgáltatást úgy terveztek hogy teljes biztonságban szórakozhassanak a gyerekek. Egy példa? Ingyenes animáció amit minden nap a strandon szerveznek. A strandra érkezéskor elég feliratkozni arra a tevékenységre, amit a legérdekesebbnek találnak, miután megnézték a lehetőségek széles választékát. Vannak sporthetek, ahol több sportág alapjait sajátíthatják el, mint az úszás, a foci, a strandröplabda, vannak kreatív tevékenységek, ahol sóból, szívószálból, papírból, rizsből, tésztából, újrahasznosított anyagból, készítenek tárgyakat, amiket aztán emlékként hazavihetnek. Van gyereknap, ahol lehet kalóznak vagy mesefigurának öltözni így a gyerekeket bevonják sok tevékenységbe a nap folyamán. Egy nagyszerű szolgáltatás ez mert hasonló korúakkal játszhatnak, más nemzetiségűekkel is, míg Önök teljes nyugalomban pihenhetnek, szabadságukat élvezve. Más szolgáltatásokat is építettek ki a kicsik számára. Van elsősegély, a bibionei strandon kint lévő egységükkel, vannak vízimentők, van gyerekszoba, a Szolgáltatások szigetén, ingyenesen áll az anyukák rendelkezésére. Ha Bibionét választják nyaralásuk helyéül, gyerekeiknek varázslatos utazásuk lesz...
...A szél felemelte a fantázia papírsárkányát és a varázslat elkezdődött...

Bibione kincsessziget, ahol homokvárat lehet építeni és más gyerekekkel lehet együtt játszani, Bibione a kalózok partraszállása: hatalmas tenger kalandorok és hajósok számára mint Némó kapitány. Bibione a szirének varázslatos világa: sok szórakoztató sportlehetőség, halak és tengeri kagylók közt úszva, a csúszdák oázisa, ugrálószőnyegek, hinták, színes labdák és lovacskák, Bibione fantázia: a vidámpark szórakozás sok attrakcióval, a csodák földje: fagyi, plüssállatok, videójátékok várják a gyerekeket.

Sport minden korosztály számára
Bibione-ben a sport szórakozás. Gyerekeik részt vehetnek úszás, surf és vitorlástanfolyamon. Megtanulhatnak lovagolni, részt vehetnek sportversenyeken, röplabda és teniszmeccseken valamint focizhatnak. Elég informálódni a számos lehetőségről és feliratkozni.

Egy biztonságos kikötő
A Baseleghe kikötő koordinátái 45° 38' 10" N - 12° 59' 83" E. Nagyon közel található Bibione Pineda-hoz Velence és Trieszt között 400 kikötési hellyel rendelkezik maximum 18 méteres hajók számára. Mivel vannak ellátva a kikötőhelyek? Ivóvíz, elektromos áram 220 volt és műholdas TV. A kikötő össze van kötve a tengerrel egy 600 méteres csatornával. A táj lenyűgöző, lehetővé teszi a nyílt tengeri kirándulásokat és a fenyvesbe való kirándulásokat, a Mutteron dei Frati zóna közelébe. A kikötő szolgáltatásai: egész napos ellenőrzés videóval, parkolás és üzemanyagtöltő állomás, - zuhanyzó, jól felszerelt úszómedence, vontatás 20 tonnáig, téli fedett, és fedetlen parkolóhely, ácsműhely és teljes műszaki segítségnyújtás.
Bővebb információért nézzék meg a www.portobaseleghe.com weblapot.

A strandon
A strand ideális hely arra, hogy strandröplabdázzanak, strandteniszezzenek, focizzanak, tekézzenek anélkül, hogy zavarnák azokat akik napoznak könyvvel vagy újsággal a kezükben. Aki azonban a vízi tornát vagy a táncoktatást szereti, ingyenes animáció van kicsiknak és nagyoknak, az egész Bibionei partszakaszon.
Egy jó könyv, egy séta a parton, vitorlázás a hullámokban, gyermekünk amint az animátorokkal játszik, új barátságok, latin táncok tanulása, vagy torna. Ez a Bibionei strand és még sok más. A strand jellemzői és a szolgáltatások, amik a turisták igényeihez vannak kialakítva minden vendégnek biztonságot és nyugalmat garantálnak.
Négy olyan dolog van, ami a Bibionei strandot egyedülállóvá teszi: A finom homokos strand átlagosan 120 méter széles, garantálva hogy kényelmesen elférjenek a napernyők. A homokos rész úgy helyezkedik el, hogy állandó napsütés éri reggeltől estig. Bibionét nagyon kedvelik a családosok, mert a víz fokozatosan mélyül így nagyon biztonságos a gyerekek számára is. 22 életmentő hely van evezős csónakokkal és vízi járművekkel, amik a fürdőzők épségét biztosítják. Ezen felül van a strandon elsősegélynyújtó hely és újraélesztési hely orvosi személyzettel, hogy azonnal segítséget tudjanak nyújtani.
A szolgáltatások: a strand mindenféle szolgáltatást nyújt, amik tökéletesen működnek, azért hogy a turisták mindent megtaláljanak, amire szükségük van. Bibione volt az első adriai nyaralóhely ami Customer Service szolgáltatást hozott létre, aminek az a célja hogy megfelelő szakemberek kedvesen a turisták minden kérését megoldják.

Éjszakai élet
Bibioneben az éjszaka kezdete a Happy Hour. A bárokban van olívabogyó, chips, szendvics, édesség és mindenféle finomság. A hagyományos fröccsön kívül, ami fehérborból és ásványvízből áll sok más aperitifet lehet rendelni, amik gyümölcs alapúak tipikus nyári színük van. Mindehhez jó zene párosul, sok helyen élőzene van.
Akinek tetszik az élőzene koncerteket is láthat, amit a központ terein rendeznek. '70-es és '80-as évek zenéje, latin-amerikai zene, salsa és merengue, buli a szabad ég alatt. Vacsora után menjenek el valamelyik trendi klubba aztán folytassák az estét a négy disco valamelyikében, mindegyikben más tipusú zene van.
Egy javaslat. Aki romatikus alkat, sétáljon egyet a holdfényben a strandon mert a Bibionei strand nem csak nappal szép hanem éjszaka is.
Közlekedés

Ajánlott útvonal: Szlovénián keresztül, Trieszt-Velence autópálya, kijárat S. Giorgio. (Kijárat Latisana a főszezonban a közlekedési dugók miatt nem ajánlott.)

Shuttle Beach Free
Egy új és kényelmes szolgáltatást vezettek be, ami könnyebbé és gyorsabbá teszi a strandra-jutást. A neve Shuttle Beach Free, olyan busz ami minden nap 8.00-tól 19.30-ig közlekedik, 30 percenként indul, a Via Majatól a via Cormor-on, via Lemene-n, via Orsa Maggiore-n és a via delle Nazioni-n át. Ingyenesen áll az új strandrész turistái rendelkezésére, amit a térképen láthatnak bejelölve. A Shuttle Beach Free végállomása a via Maja-n található majdnem szemben a Turisztikai Fejlesztési Hivatallal (Azienda di Promozione Turistica).
Bővebb info itt olvasható: www.bibione.com/hu/content/canale/Shuttle-Beach

Hová lehet biciklivel menni?
A válasz ismét Bibionébe, mert kb. 30 kilométer kerékpárút van az érintetlen természetben, ahol tiszta levegőt lehet szívni és nagy szabad területen lehet mozogni. Hát ne késlekedjenek. Béreljenek biciklit és kalandra fel a családdal vagy a barátokkal. A bicikliutak Bibionében teljesen biztonságosak gyerekeknek is: autók és forgalom kizárva. Önökön a döntés, hogy milyen tempóban haladnak és hova.

Bringóhintó
Bibione központjában biztonságos bringóhintóutak vannak a családok számára messze az autóforgalomtól
Ajánljuk

A környezet és a természet
Bibione zöldövezeti tengerparti nyaralóhely. Olyan hely ahol ki lehet kapcsolódni sétálgatva vagy biciklizve a természetben. A növény-és állatvilág, a színek, az illatok és a hangok megmaradnak emlékezetükben egy olyan különleges nyaralás emlékeként, amelyet egy érintetlen környezetben töltöttek el. A torkolat közelében, a Val Grande-ben és a Vallesina-ban páratlan természeti kincset találnak: a pineafenyőt, olyan vad és dús vegetáció amihez az ember az idők során nem nyúlt. Domináns az ausztriai fekete fenyő sötétzöld színe, ami az Alpokban jellemző ezen a vidéken jelen van köszönhetően a Tagliamento vizének és a színes növényvilágnak.
A teljes csendben a természet hangjai hallhatók: a szél susogása a fák között, a sirályok szárnycsapásai és a rigók éneke. Számos madárfaj és más állatfajok is élnek zavartalanul az erdőben. Javasoljuk még, hogy tegyenek egy kirándulást a halászházakhoz, a halászok egykori házaihoz, amik arról tanúskodnak hogy egykor az ember kapcsolata a természettel milyen szoros volt, mivel olyan tevékenységeket végzett, amik a folyóhoz kötődtek, mint a vadászat és a halászat.
Ezen felül megemlítjük még Bibione világítótornyát, ami az 1900-as évek elején épült a Tagliamento folyó torkolatának közelében a pineafenyők között. Bibione tehát napfény, tenger és strand de természet is, nem véletlen hogy első európai turisztikai helyként megkapta az EMAS bizonyítványt ami annak köszönhető, hogy a környezet és a terület minőségének állandó javításán fáradoztak az utóbbi években Bibionében.

Természet és Egészség
Bibione gyógyvize a tengerparti homokos rész és a pineaerdő között ered, az Egészségügyi Minisztérium által elismert és a Nemzeti egészségügyi szolgálattal szerződésben áll. A hőforrásvíz alkáli bikarbonálos nátriumfluorátos, ami több mint 400 méter mélységből tör föl, 52°-os, különösen alkalmas iszapkezelésekhez, inhalációs és érrendszeri kúrákhoz. A fürdőben személyre szabott szépségápoló kezeléseket is végeznek, összekötve a hagyományos "tengerparti nyaralást" az egészség- megőrzéssel.
Mindenféle kiegészítő szolgáltatásokkal, a Bibionei fürdő az év mind a 12 hónapjában látogatható, köszönhetően a szállodáknak és a közelben található szolgáltatások hálózatának. A létesítmény évről évre gazdagodott olyan fontos szolgáltatásokkal mint az új kezelő részlegek, ellátták az orvosi rendelőket olyan műszerekkel amivel a diagnózist könnyen felállítják, olyan orvosok vannak jelen, akik együttműködnek a szakszemélyzettel. Ez a folyamatos fejlesztés lehetővé tette a kórházi struktúrákkal való integrációt, így a fürdő a megelőzés és rehabilitáció helyszínévé vált.
Az utolsó megépített részleg 2005 során nyílt meg a közönség előtt, ami idegi és ortopédiai betegségek termálvízben való rehabilitációjával foglalkozik. Ennek a részlegnek a létrehozásával fontos célt tűztek ki, azt hogy egyedülálló szolgáltatásokat és különleges terápiát biztosítsanak köszönhetően a különböző hőmérsékletű hirdomasszázsnak, az árral szembeni úszásnak, a kromoterápiának, a talp stimulálásának. Több informáciért tekintse meg a www.bibioneterme.com oldalt.

Új helyek felfedezése
Ha különleges nyaralást szeretnének és nemcsak a tengert és a strandot akarják felfedezni hanem más természeti és művészeti kincseket is, amiket Veneto és Friuli Venezia Giulia régiók kínálnak, akkor az Armonia Viaggi iroda kirándulásai pont Önöknek valók. Történelmi városok meglátogatása, kirándulás a lagunák és folyók között, koncertek, vacsora hajón és kalandok a kalózhajón, legszebb emlékei lesznek nyaralásuknak, köszönhetoen az iroda kifogástalan szervezésének.
Vásárlás

A bevásárlás...szórakozás
Sokak számára a vásárlás szórakozást és kikapcsolódást jelent. Bibione központjában rengeteg üzlet van bizonyára minden igénynek megfelelnek. Ruházattól kezdve az ajándékokig, a könyvesbolttól a játékboltig, élelmiszerboltok tipikus termékekkel. Ne aggódjanak tehát ha otthon felejtették a fürdőruhát vagy a törölközőt vagy ha megfelejtkeztek a vödörről és a szemeteslapátról. A központ utcáit bejárva minden szükséges dolgot megtalálnak és még sok egyebet is.

Fontana tér
A Fontana tér Bibione szíve nappal és éjjel is. Olyan központ ahol számos bár és üzlet található, ez a szép tér egyben a turisták találkozó, gyülekező helye is. A megvilágított szökőkútnál találkozhatnak, miután vásárolgattak az üzletekben, vagy megkóstoltak egy finom fagylaltot a bárokban...

Jellegzetes termékek
Bibioneben és környékén a homokos talaj ideális a fehér spárga termesztésére, nagyon ízletes és tápláló: minden év áprilisában rendeznek, egy gasztronómiai ünnepet ahol ebből az alkalomból számos standot állítanak fel ahol meg lehet kóstolni és vásárolni is lehet. Bibionéban ezentúl termesztenek még hosszú szemű rizst , ami nagyon jó minoségű és ideális halételekhez. Friss halak, mint pl. aranykeszeg, tengeri fogas, tintahal, szardínia, folyami rák a másik alapja azoknak az ételeknek, amiket Bibione számos éttermében felszolgálnak. Ezenkívül, még fogyasztanak húst, amit szigorúan ellenőriznek, ami ideális polentával, ami tipikus venetói étel, amit épphogy megsült egészben vagy szeletekre vágva pirítva szolgának fel.
A környező vidéken, a Bibionei termelőszövetkezet, hagyományos módszerekkel és biológiailag tesztelt, nyári gyümölcsöket és zöldségeket termel. Ami a D.O.C. minőségi borokat illeti a közeli Lison - Pramaggioreben, ami a szőlő és bortermelésről híres, meg lehet kóstolni a Pinot Grigio-t, a Cabernet Franc-ot és a Chardonnay-t. Különleges alakalom, hogy kiváló borokat kóstoljunk a Szeptemberünnep, a szőlő és a bor hagyományos ünnepe, amit szeptemberben szerveznek Bibionében. És végül ne feledkezzünk meg a venetói pálinkáról, amit mindenütt dícsérnek emésztést elősegítő tulajdonsága miatt.
Étkezés

Gasztronómia és Borászat
Hamisítatlan ételek és nemes borok: Aki Bibionét választja nyaralása színhelyéül, felfedezheti mennyiféle tipikus terméket nyújtanak a környező földek és a tenger. Az ételek nagyon ízletesek: finom zöldségek mint a spárga, friss halak, és nagyon jó minoségű borok amiket a helység számos étterme kínál. Vásárolhatnak is ezekből a termékekből, és miután megkóstolták hazavihetik mint emléket a nyaralásról.

A szeptemberünnep
Azoknak akik szeptembert választották nyaralásuk időpontjául. Egy nagyon várt esemény, amely minden évben nagy sikerrel kerül megrendezésre: a bor és szőlő varázslatos ünnepe amelyen minden évben ingyenesen több mint 100 hektoliter teljes mértékben hazai bort osztanak a Lison-Pramaggiore vidék pincészeteiből. A szeptemberünnepet, a boron kívül más is jellemzi, minden évben gasztronómiai standokat állítanak fel, ahol meg lehet kóstolni Bibione és a venetói vidék tipikus termékeit például a Montasio sajtot, a tintahalat, a szardíniákat, a polentát és a kitűnő édességeket. Mindehhez sok zene párosul a gyerekeknek számos játékot és egyéb tevékenységet szerveznek.