Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Ide utaznék Riva del Garda

Általános leírás

Riva del Garda a Monte Brione által övezett impozáns öbölben, a Garda-tó északi részén fekszik. Ebben a mediterrán oázisban, az olajfák és a pálmák termőhelyén, az idelátogatóknak csodálatos nyaralásban lehet részük. A város az észak-nyugati régió legfontosabb kereskedelmi központja. A helység rengeteg lehetőséget kínál: történelem, művészet, sport, természet, valamint vendégszeretet és első osztályú szállodák.
Riva már a múlt század végén is népszerű volt a turisták körében. Az I. Világháború után, Olaszolszág részeként indult fejlődésnek Riva idegenforgalma a sok változatos sportolási, üzleti és kulturális lehetőséggel együtt. Napjainkban Riva a Garda-tó egyik vezető turistaközpontja, amely egész évben számos rendezvénynek és eseménynek ad otthont. A tó várost érintő részén csak a vitorlázás megengedett. A város középkori történelmi emlékekben igen gazdag, ezek nagy része ma is megcsodálható: városfalak, kapuk, tornyok, sáncok, stb.
Ajánljuk

Ha tehetik, látogassanak el a November 3-a térre, fedezzék fel a XII. században épült erődöt, a Mount Rocchetta-n tornyosuló, 1508-ban épült bástyát és a S. Maria Assunta és a S. Tommaso templomokat.