Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Ide utaznék Arco

Általános leírás

Az elegáns gyógyhely, Arco, a Rivától északra húzódó Sacra-völgyben fekszik. A jellegzetes táj a meredek sziklacsúcson tornyosuló erőd romjaival már messziről is felismerhető. A város legrégebbi negyede az Arco várának romjait őrző szikla lábánál bújik meg. Az óváros festői zugokkal, átjárókkal, kutakkal és kapukkal tarkított. Különösen hangulatosak a régi paloták és a kovácsoltvas kapuk. Arco friss levegője vonzza a hegyi kerékpározás és a sziklamászás kedvelőit. Minden évben itt rendezik meg a „Rock Master” elnevezésű nemzetközi sziklamászó versenyt.
A helyiek számára főként a mezőgazdaságnak és az iparnak volt nagy jelentősége, de az idegenforgalomra is nagy hangsúly fektettek. A település már a XIX. század második felében is ismert üdülőhely volt; mára a modern hotelek és fürdők otthonává vált. A hihetetlenül mérsékelt klímának köszönhetően Arcot Tirol Nizzájának is nevezik. A hegymászás, siklóernyőzés, sárkányrepülés, hegyi kerékpározás, íjászat, vitorlázás, szörfözés, úszás, horgászat, foci, futás, squash, tenisz, lovaglás csak néhány a helyben űzhető sportok közül.
Ajánljuk

Mindenképpen érdemes felkeresni az óvárosi részt, a Madonna delle szentélyét és a S. Maria Assunta templomot. Aki a természet szépségeiben szeretne gyönyörködni, ne hagyja ki a kb. 1 ha-os arborétumot, ahol a világ különböző pontjairól származó növénykülönlegességekkel találkozhat.