Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Ide utaznék Salou

Általános leírás

A Costa Dorada Barcelonától délre található. Homokos strandokkal szegélyezett partja egyike Spanyolország legnépszerűbb üdülőhelyeinek. A ragyogó aranyló homok, amelyről Costa Dorada nevét nyerte, csaknem megszakítás nélkül borítja a 240 km hosszú, nyugalmas mediterrán tengerpartot. A szezon egész október végéig tart.
Az "Arany part" az elegáns, széles, homokos tengerparti sétányok, pálmafák, tágas terek, többségében új építésű modern szállodákról felismerhető.

Salou közel 120 km-re épült Barcelonától, Tarragona közvetlen közelében, ahová a meleg tenger, a mediterrán klíma és a nyüzsgő élet vonzza a turisták ezreit. Kulturális látnivalók, szabadidős és szórakoztató programok, mozgalmas éjszakai élet, internacionális és katalán gasztronómia várja az idelátogatókat. Tengerpartja mentén pazar szépségű sétány épült zömök pálmafákkal, és színes virágokkal. Salou mellett található Katalónia legnagyobb aquaparkja, és Európa legnagyobb látvány- és vidámparkja, a Port Aventura is, tele egzotikus meglepetésekkel. A Costa Dorada legfelkapottabb üdülőhelye, "Európa tengerpartjá"-nak is nevezik.
A kedves, mégis elegáns üdülőhely, Salou az új építésű, széles tereivel, pálmafákkal övezett tengerparti sétányaival, hangulatos éttermeivel, élénk éjszakai életével, szökőkútjaival tarkított tereivel, ideális úti cél lehet. Lassan mélyülő, homokos partja ideális családoknak, a vízi sportok kedvelőinek.
Egyéb

Éghajlat
Az éghajlat kellemes, a legmelegebb júliusban és augusztusban van, bár ilyenkor a forróság, - főleg a nagyvárosokban - elviselhetetlen. Costa Doradan míg télen 7-10 C van, nyáron a 21-28 & az átlag hőmérséklet, bár sűrűn előfordul a 30 C feletti hőmérséklet is. Az eső főleg csak ősszel és tavasszal esik, bár nyáron is előfordul egy-egy gyors zivatar.
Látnivalók