Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Ide utaznék Rothenburg ob der Tauber

Általános leírás

Bajorország szívében található csodaváros, Rothenburg ob der Tauber. Ez a Világörökség szigorúan védett városkája 1000 éves és összefüggő falának 33 bástyájával a középkor egy meseszép kis darabját óvja. Igazi turisztikai látványosság, szűk sikátoraival, fagerendás, színes házaival. Városfala a XIII.századból való, nagy élmény végigsétálni a várfalon! Innen belátható az egész város!

Van lehetőség lovaskocsikázásra a csodálatos macskaköves utcákon. Rengeteg étterem, cukrászda, söröző várja a látogatókat nem is beszélve a szebbnél-szebb üzletekről, megemlíteném Käthe Wohlfahrt híres karácsonyi boltját és múzeumát ami egyszerűen lenyűgöző, a Teddy Land-et, a "Gomba"-boltot. Érdemes megkóstolni a város édesség-specialitását a schneeballen-t, talán a forgácsfánkhoz hasonló, nagyon finom!

Több templom, múzeum található a városban. Csodálatos a Piactér is, ennek is külön története van! Bármely órában jár arra az ember mindíg tele van túristával de ez érthető! Érdemes elsétálni a várkertbe, itt gyönyörű kilátás tárul elénk a Tauber folyóra és a völgyre!Lent a folyó mellett is sok a látnivaló, csodálatos sétát tehetünk a "Romantikus"utcán, több kis fogadó várja a kirándulókat helyi ételekkel, italokkal.

A város a mai napig megőrizte középkori stílusát. Évente többször rendeznek lovagi játékokat, bemutatókat. Szinte minden napra vannak programok. Nagyon híres a Schäffer-tánc! Pünkösdkor az egész város apraja-nagyja magára ölti középkori ruháját, három napig sátrakban élnek, tűzön sütnek, főznek. Egész napos programok várják a túristákat, bemutatókkal, felvonulásokkal!