Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Na végre! Kitiltották a beerbike-okat a bulinegyedből
2017. június 22.

A hét legjobb híre, hogy a VII. kerületi polgármester kitiltotta a berúgós turistákon kívül mindenki által utált beerbike-okat a kerület utcáiból.

Amióta a beerbike-ok léteznek, a turistákon kívül a legtöbb budapesti egy emberként utálja az egészet, adta hírül a 24.hu hírportál. A sörbiciklik rendszerint a Városligetből indulnak, és eddig a Belváros több pontján szembejöhettek bármilyen közlekedési eszközzel, folyamatos dugókat okozva.

A VII. kerületi polgármester, Vattamány Zsolt viszont rendeleti úton tiltotta ki a kerületből a beerbike-okat. A bulinegyed legtöbb pontjára így nem hajthatnak be ezentúl a sörbiciklik. Az egyetlen kérdéses terület a Király utca, amit éppen hosszában vág félbe a kerülethatár. A páros oldal Terézvároshoz tartozik, a páratlan pedig Erzsébetvároshoz, és a Király utcán nem is olyan régen találkoztunk még beerbike-kal, írja a 24.hu. Ezzel kapcsolatban megkeresték mind a két kerület önkormányzatát, de egyelőre még nem kaptak választ. Mint ismeretes, nem csak Erzsébetvárosban okoz problémát a beerbike, a VI. kerületben szintén felmerült a tiltás. Több lakó lázadozik az Andrássy úton, hogy a hangzavartól nem lehet ablakot nyitni, illetve a beerbike-osok az utcán ürítenek. A Kodály körönd Felsőerdősor utca felőli oldalán rendszeresen a parkban pisilnek a turisták, mivel nem tudnak hova menni a sörözés után.

forrás: 24.hu , további info: http://turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Budapest
Magyarország