Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00
Magazin
További cikkek
Mobiltelefonálás külföldön
Ha külföldre utazunk és mobiltelefonunkat is magunkkal visszük, nem árt tisztában lenni a hívásköltségekkel.A mobiltelefon használata külföldön jelenleg lényegesen drágább, mint belföldön. Roamingoláskor, a hívás fogadásáért is fizetni kell, de általában még így is jóval olcsóbb fogadni a hívást, mint külföldről hazatelefonálni. Szintén fontos, hogy külföldről egy harmadik országot hívni, illetve az adott országon belüli hívást kezdeményezni lényegesen többe kerül az itthon megszokottnál.A tájékozottság kifizetődő, hiszen az egyes tarifák jelentősen eltérhetnek, percenként akár több száz forintos különbségek is lehetnek a tarifák között, függően attól, hogy a felhasználó honnan hova telefonál, hogy melyik hazai szolgáltató ügyfele, illetve milyen előfizetése, vagy kártyás csomagja van. A Nemzeti Hírközlési Hatóság TANTUSZ portálján a mobilszolgáltatók előfizetéses és kártyás ügyfeleit tájékoztatja arról, mennyibe kerül a mobiltelefon-használat az EU-tagállamokban, a szomszédos országokban, illetve a legnépszerűbb turisztikai célországokban. Könnyen és egyszerűen tájékoztat arról, mennyibe kerül külföldön hívást fogadni, illetve indítani haza, a tartózkodási-, vagy harmadik országba, mi az ára az SMS, MMS küldésnek, vagy fogadásnak.document.write('');A Roamingtarifa-összehasonlító elérhető az alábbi linken: http://www.tantusz.nhh.hu A roaming szolgáltatás előfizetés esetén automatikusan elérhető (van olyan szolgáltató, ahol a megvétel után 3 hónappal aktiválják csak automatikusan). A kártyás telefonok esetén a szolgáltatás igénybe vételének feltétele, hogy az ügyfél forintszámláján a mindenkor érvényes roaming limitnek megfelelő összeg szerepeljen, illetve hogy aktiválja a szolgáltatást. Amennyiben külföldön tartózkodva a számla eléri a roaming limitet, a roaming szolgáltatást csak a számla feltöltése után (vagy korlátozottan) lehet újra igénybevenni.Külföldön telefonunk automatikusan a legjobb vételi lehetőséget biztosító hálózatot találja meg, de manuális kereséssel is kiválaszthatjuk a számunkra legelőnyösebb tarifát kínáló szolgáltató hálózatát.Magyarországot, magyarországi előfizetőt a +36 után a mobilhálózat, vagy város előhívószáma és hívott fél telefonszámának tárcsázásával érhetünk el. Ha külföldről kívánunk telefonálni, használjuk a "+" előhívót, így nem kell tudnunk az adott ország nemzetközi előhívószámát (ami pl. Magyarországon a 00)
Ízesítők: a só
A só ugyanolyan fontos az élet fenntartásához, mint a víz. Se só, se víz nélkül nem létezhetünk. Fontos tudni, hogy amikor az éltető sóról beszélünk, nem a mindennapi használatban ismert konyhasóra gondolunk, hanem a 84 ásványi anyagot és nyomelemet tartalmazó természetes kristálysóra! A só nem más mint folyékony napenergia mértani szerkezetben megkötve, ami képes életet létrehozni és fenntartani.Latinul sal, ami a sol szóból ered, sol maga a víz-sóoldat és egyben napot is jelent. A víz-sóoldat "Sole" nem más, mint folyékony napfény.Tudja Ön, hogy ... az emberi testnek több mint 70%-a víz? ... az emberi agy 90%-a víz? ... a könny és a vér 1%-os sóoldat (ez megegyezik az őstenger sókoncentrációjával)? ... a magzatvíz nem más, mint 37°C-os, 1%-os sóoldat? ... só nélkül az agyunk nem lenne képes gondolatok megformálására?Az őstengerek kiszáradását úgy 250 millió évvel ezelőtt a napfény energiája okozta. Ez az energia és annak minden pozitív tulajdonsága található a sókristály rácsaiban. Víz hozzáadásával ezt az energiát szabadítjuk fel, a felszabadult energia tengernek pedig egyetlen feladata, hogy életet adjon és fenntartsa azt. Már őseink is tudták, hogy a só létfontosságú. A só lelőhelyek nagy kincsnek számítottak, azokat szigorúan őrizték. A só volt maga a hatalom és a pénz. Ezért is nevezték fehér aranynak.Mi azonban e csodás fehér arany helyett fehér mérget használunk, mert bár só nélkül nincs élet, sófogyasztásunk egyértelműen egészségkárosító. Az általunk használt étkezési sónak ugyanis szinte semmi köze nincs a természetes kristálysóhoz. A közismert étkezési só főleg NaCl-ból áll, és nem tartalmazza azt a további 82 elemet, ami a természetes kristálysót igazi, életet adó élelmiszerré teszi. Sajnos az ipari feldolgozás során éppen ezek a leghasznosabb ásványok és nyomelemek kerülnek eltávolításra. Az asztalunkra kerülő konyhasót, a NaCl-ot szervezetünk mesterséges anyagként, sejtméregként könyveli el, és egészséges önvédő mechanizmusa mielőbb szabadulni akar tőle.A szervezetünk számára szükséges napi só mennyiség 0,2 gramm, ezzel szemben egy európai ember átlagosan napi 15-20 grammot fogyaszt, ami 75-100-szoros túlfogyasztás! Következményei az ödéma, a cellulitisz, és a vizenyő, de a magas vérnyomás kialakulása is lehet a túlzott sófogyasztás következménye. Mivel vesén keresztül mindössze napi 5-7 gramm sót tudunk kiválasztani, kiválasztó szerveink iszonyatos túlterhelésnek vannak kitéve. A fennmaradó, ki nem választott sót okos szervezetünk megpróbálja hidratizációval ártalmatlanná tenni, amihez a szükséges nagy mennyiségű vizet a sejtjeinkből nyeri. Ennek következménye a dehidratált sejtek elhalása.Szerencsére az emberi szervezet hihetetlenül intelligens, és egy szinten túl már nem használja fel a sejtfolyadékot. Viszont muszáj védekeznie a túl sok NaCl ellen, így kikristályosítja azt. De ezzel a probléma nincs megoldva, sőt! A kialakult sókristályok lerakódnak az izületeinkben, aminek következménye a sok reumás megbetegedés, köszvény, arthrosis, artritis, valamint ide vezethető vissza a vese- és epekő képződése is.Mi a megoldás?A két legfontosabb: 1. a hétköznapi konyhasót cseréljük le jó minőségű, természetes kristálysóra 2. figyeljünk oda a bevitt só mennyiségéreFöldünkön nagy mennyiségben van jelen a só, úgy a tengerekben, mint kőzet formájában. Sajnos az egyre erősebb környezetszennyezés miatt a tengeri só minősége nagymértékben csökken. Ezzel szemben a föld belsejében található só védett a káros külső behatásoktól.A sóbányákban a só nagy része kősó formájában található meg, amiben ugyan jelen vannak a szükséges ásványok, de a kősó szerkezete miatt ezek nem, vagy csak kis mértékben tudnak beépülni sejtjeinkbe. A kristálysó egy sokkal tökéletesebb belső struktúrával rendelkezik, mely az évmilliókon keresztül tartó enorm nyomás következménye. Ahhoz, hogy a kristálysó megőrizze természetes tulajdonságait és frekvenciamintáját, elengedhetetlen a kézzel való fejtés és szortírozás.Ha belegondolunk, micsoda emberfeletti munka ez, talán könnyebben elfogadjuk, hogy a természetes kristálysó ára sokszorosa a konyhasóénak. Viszont ha végiggondoljuk, hogy mi mindent nyerhetünk a sófogyasztási szokásaink átalakításával, ez az ár már nem is tűnik soknak, sőt...