Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Légitársaság csak dohányzóknak
2006. június 30.

Egy német üzletember új légitársaságot indít kifejezetten dohányos utasok számára. Az első járat 2007 márciusában indul Düsseldorf-Tokio útvonalon. A Smintair (Smokers International Airways) légitársaság a tervek szerint elsősorban a távol-keleti üzletembereket célozza meg, akik közül sokan erős dohányosok. Az alapító Alexander Schoppmann szándékai szerint terveivel a 60-as évek repülésének exkluzivitását kívánja visszahozni.

Az üzletember egy interjúban azt mondta: kifejezetten zavarja, amikor egy csomó pénzt kifizet a drága repülőjegyekre csak azért, hogy a fedélzeten megmondják neki, hogy mit nem tehet. Schoppmann szerint nem létezik olyan törvény, vagy előírás, amely tiltaná a fedélzeten való dohányzást. Csupán a légitársaságok döntöttek a tiltás mellett, mivel így olcsóbb az üzemeltetés. A légitársaság két bérelt Boeing 747-essel indítja szolgáltatásait, és a gépeket egy speciális légkondicionáló berendezéssel szerelik fel, amely friss levegőt adagol a kabin levegőjéhez.

A dohányjáratra a szokásosnál drágábbak lesznek a jegyek, mivel a gépek több üzemanyagot égetnek el társaiknál, de Schoppmann szerint a plusz szolgáltatásért a felár elviselhető. A gépeken 108 business class hely és 30 első osztályú hely lesz, ezek mindegyikén engedélyezett a dohányzás.

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Nagy-Britannia