Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00
Magazin
További cikkek
Lagos, mint turisztikai desztináció ?
Lagos, Nigériai legnépesebb városa 2008. harmadik negyedévére már tagja lesz a több országban már működő Sunborn Hotel szállodaláncnak így a város rendelkezni fog úszó szállodával, botellel, melynek neve Sunborn Yacht Hotel lesz. (Ilyen néven már Londonban is található szállodájuk) Ez a kezdeményezés az Idegenforgalmi és Kormányközi Kapcsolatok Minisztériumának illetve a Diamond Capital Ltd. együttműködéséből jött létre.Az egész projekt körülbelül 25 millió Euro összegbe fog kerülni és a pompa és fényűzésé lesz a főszerep.105 luxus lakosztály áll majd a vendégek rendelkezésére, egy 100 fős étterem koktélbárral, 70 fős lobbybár, valamint egy bankett terem, mely több mint 200 fő befogadására alkalmas. Ezen kívül két konferenciaterem szolgálja ki az incentive csoportok ezen igényeit. Az egész létesítmény természetesen légkondicionálóval lesz felszerelve. Ez a kezdeményezés az első lépés arra, hogy Lagos újra egy turisztikai célországgá váljon. Az építmény nemcsak, mint szálloda jelentős, hanem mint egyedülálló élményt biztosító szálláshely kerülhet majd a vendégek érdeklődési körébe. A szálloda, a technikai felszereltségének köszönhetően még alkalmasabbá teheti Lagost olyan rendezvények megszervezésére, mint tárgyalások, incentive csoportok fogadása, konferenciák és kiállítások lebonyolítása. A szakértők ezt a beruházást a „betegeskedő” lagosi gazdaság ösztönzéseként tartják számon. Ez a project további munkaalkalmakat fog teremteni és segítségével a turizmus, mint ágazat jelentős fejlődésnek indulhat. A kormányzat Nigériát Afrika egyik vezető turisztikai célpontjává szeretné tenni. Azonban nem mindenki osztja a szakértők lelkesedését. Több kritika is éri a projectet, mely szerint a befektetett tőkét sokkal hasznosabb dolgokra is lehetett volna fordítani. Amellett érvelnek, hogy több sürgősebb kiadás is lenne, amit a közpénzekből lehetne finanszírozni. Az országban lévő munkanélküliség és szegénység jelenleg nagy problémát okoz, melyek folyamatosan növelik az erőszakos bűncselekményeket. Az elmúlt néhány évben számtalan fegyveres incidensre volt példa, mely során éttermek, illetve bankok váltak fegyveresek célpontjává. Ez ahhoz vezetett, hogy sok vállalkozó zárta be üzletét. Így a biztonság a legfőbb szempont, amivel foglalkozni kellene. További fontosabb megoldásra váró témakör, amik ugyancsak problémákat okoznak, az ivóvíz hiánya, rossz infrastruktúra, és a rendszertelen elektromosáram ellátás.
Kiosztották a Kékhullám Zászlókat a minőségi strandoknak
34 strand és 7 vitorlás kikötő érdemelte ki idén a Kékhullám Zászlót a Balatonon és három nagy tavunkon. A minősítést 2008-ban azok a strandok és kikötők nyerhették el, amelyek a legtisztább fürdővízzel és partszakasszal rendelkeznek, megfelelő infrastrukturális és higiéniai feltételeket biztosítanak, valamint kiemelten figyelnek a biztonságra és a gyermekekre is. Idén először a Velencei-tavon, a Tisza-tavon és a Fertő-tavon is mintastrandokat választottak a szakemberek. A minősítéseket Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter adta át Daróczi Dávid kormányszóvivővel közösen szombaton Siófokon.Kiváló a Balaton vízminősége és magas a vízállása, a tó vízminősége évek óta folyamatosan javul – jelentette be Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter. A Balaton kémiai jellemzői – oxigén- és tápanyagháztartása – kedvező, és várhatóan a vízállás is végig megfelelő marad az üdülési szezon alatt. A tó klorofill-tartalom szempontjából a kiváló és a jó kategóriában mozog. A több mint száz balatoni strand túlnyomó többségén a vízminőség kiváló, fürdésre és sportolásra alkalmas. A Balatonnál 34 minősített fürdőhelyen - 29 strandon és 5 vitorlás kikötőnél – strandolhatnak a nyaralók. A strandokat a zöldtárca megbízásából és finanszírozásával a Balatoni Szövetség minősítette az ÁNTSZ, civil és szakmai szervezetek bevonásával. Idén először mintastrandokat és –kikötőket is kiválasztottak a Velencei-tavon, a Tisza-tavon és a Fertő-tavon, összesen hetet. A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium – amely 2004-ben kezdeményezte a nemzetközileg is alkalmazott Kék Zászló minősítési rendszer átültetését balatoni körülményekre – a jövőben országossá kívánja tenni a strandok versengését a nívódíjért. A 2008-ban Kékhullám Zászló minősítést viselő strandok listája megtalálható a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium honlapján.
Milliók kóstolhattak bele London ízeibe a Taste of London fesztiválon
document.write('Taste of London');Immáron ötödik alkalommal, az idén június 19-22-e között került megrendezésre Anglia legnagyobb és legrangosabb étel,- és italfesztiválja a Taste of London (London Íze). Az esemény keretében bemutatkoztak Anglia híres éttermei és séfjei, köztük olyan Michelin csillaggal kitüntetett szakemberek is, mint például Tom Aikens, Angela Hartnett vagy Gary Rhodes. A Taste of London fesztiválon, amelynek idén is a British Airways volt a főszponzora, nemcsak a brit ételkülönlegességekkel ismerkedhettek meg az érdeklődők, hanem a világ különböző tájairól érkező séfek különleges fogásaival is. Az idei Taste of London fesztivál olyan meglepetéssekkel szolgált az érdeklődőknek, mint az Íz Színház, a Kóstoló Konyha, valamint a Kína Íze szekció. Ahogy az elmúlt évben is a British Airways Kulináris Tanácsa az idei évben is részt vett az ízek eme nemzetközi fesztiválján, ahol bemutatták a Kulináris Tanács által összeállított fedélzeti étel és ital kínálatot.A Taste of London, azaz „London Íze” Anglia legnagyobb és legrangosabb étel- és italfesztiválja, ahol a világ és a szigetország legnevesebb gasztronómiai szakemberei és a leghíresebb londoni éttermek séfjei készítik el és mutatják be remekműveiket az eseményre kilátogató több százezer érdeklődőnek.document.write('Taste of London');A Taste of London fesztivál különlegessége, hogy az érdeklődők végignézhetik a különböző fogások elkészítését, majd meg is kóstolhatják a híres séfek ételkülönlegességeit, de akár meg is vásárolhatják az ínyenc falatokat és italokat. A fesztivál keretében a vendégek 40 standot járhattak végig, ahol a gasztronómiai szakemberek bemutatói mellett, ötletet kaphattak arra vonatkozóan, hogyan és hol szerezhetnek be jó minőségű alapanyagokat, illetve el is leshették az ételek elkészítésének mesterfogásait is a híres séfektől. A Taste of London azonban nemcsak az ételekről szólt, ugyanis az eseményre kilátogatóknak bor,- és sörkóstolásra is lehetőségük volt.Az idei év egyik különlegessége volt a Taste of London fesztiválon, az úgynevezett Íz színház, melynek keretében a vendégek közvetlenül tehettek fel kérdéseket a híres gasztronómiai szakembereknek, illetve betekintést nyerhettek a különböző fogások elkészítésének munkafolyamataiba is. A Kóstoló Konyha a fesztivál másik újdonsága volt, amelynek keretében a fesztivál vendégei megízlelhették a különböző angol ételkülönlegességeket. Emellett a London Íze fesztivál keretében Kína ízei is bemutatkoztak, ahol az érdeklődők belekóstolhattak az orientális keleti ízekbe és a Londonban található híres kínai éttermek kínálatába is.A British Airways Kulináris Tanácsa, mely Taste Team (Kóstoló Csapat) néven folytatja majd munkáját, az idén is részt vett a Taste of London fesztiválon. A Taste Team olyan híres séfekből, étteremtulajdonosokból és borszakértőkből áll, akik a légitársasággal folyamatosan együttdolgoznak azon, hogy a legújabb étkezési trendekkel és fogyasztói elvárásokkal összhangban álló menü kerüljön felszolgálásra a British Airways járatainak fedélzetén. A Taste of London fesztiválra kilátogató érdeklődők a British Airways gasztronómiai szakembereivel és borszakértőivel az úgynevezett Executive Club Lounge és a VIP lounge részben találkozhattak, ahol légitársaság híres séfjei tartottak bemutatókat a különleges ízekre kíváncsi vendégeknek.Azon magyar utasok, akik a British Airways járatain utaztak a Taste of London fesztiválra, már a 4,3 milliárd font beruházással megépült Heathrow Terminál 5-re érkeztek meg. Az új terminálkomplexum, mely 2008. március 27-én nyitotta meg kapuit az utasok előtt, évente 30 millió utas kiszolgálására képes. A kizárólag a British Airways által használt terminálra idén júniusban a költözés második fázisában nyolc tengerentúli járat költözött át, a költözés harmadik fázisa pedig szeptemberben veszi majd kezdetét. A Heathrow Terminál 5 gasztronómiai különlegessége, hogy a Michelin csillaggal kitüntetett híres séf, Gordon Ramsey az új terminálon nyitotta meg első repülőtéri éttermét.