Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Milliók kóstolhattak bele London ízeibe a Taste of London fesztiválon
2008. június 23.

Immáron ötödik alkalommal, az idén június 19-22-e között került megrendezésre Anglia legnagyobb és legrangosabb étel,- és italfesztiválja a Taste of London (London Íze). Az esemény keretében bemutatkoztak Anglia híres éttermei és séfjei, köztük olyan Michelin csillaggal kitüntetett szakemberek is, mint például Tom Aikens, Angela Hartnett vagy Gary Rhodes. A Taste of London fesztiválon, amelynek idén is a British Airways volt a főszponzora, nemcsak a brit ételkülönlegességekkel ismerkedhettek meg az érdeklődők, hanem a világ különböző tájairól érkező séfek különleges fogásaival is. Az idei Taste of London fesztivál olyan meglepetéssekkel szolgált az érdeklődőknek, mint az Íz Színház, a Kóstoló Konyha, valamint a Kína Íze szekció. Ahogy az elmúlt évben is a British Airways Kulináris Tanácsa az idei évben is részt vett az ízek eme nemzetközi fesztiválján, ahol bemutatták a Kulináris Tanács által összeállított fedélzeti étel és ital kínálatot.

A Taste of London, azaz „London Íze” Anglia legnagyobb és legrangosabb étel- és italfesztiválja, ahol a világ és a szigetország legnevesebb gasztronómiai szakemberei és a leghíresebb londoni éttermek séfjei készítik el és mutatják be remekműveiket az eseményre kilátogató több százezer érdeklődőnek.

A Taste of London fesztivál különlegessége, hogy az érdeklődők végignézhetik a különböző fogások elkészítését, majd meg is kóstolhatják a híres séfek ételkülönlegességeit, de akár meg is vásárolhatják az ínyenc falatokat és italokat. A fesztivál keretében a vendégek 40 standot járhattak végig, ahol a gasztronómiai szakemberek bemutatói mellett, ötletet kaphattak arra vonatkozóan, hogyan és hol szerezhetnek be jó minőségű alapanyagokat, illetve el is leshették az ételek elkészítésének mesterfogásait is a híres séfektől. A Taste of London azonban nemcsak az ételekről szólt, ugyanis az eseményre kilátogatóknak bor,- és sörkóstolásra is lehetőségük volt.

Az idei év egyik különlegessége volt a Taste of London fesztiválon, az úgynevezett Íz színház, melynek keretében a vendégek közvetlenül tehettek fel kérdéseket a híres gasztronómiai szakembereknek, illetve betekintést nyerhettek a különböző fogások elkészítésének munkafolyamataiba is. A Kóstoló Konyha a fesztivál másik újdonsága volt, amelynek keretében a fesztivál vendégei megízlelhették a különböző angol ételkülönlegességeket. Emellett a London Íze fesztivál keretében Kína ízei is bemutatkoztak, ahol az érdeklődők belekóstolhattak az orientális keleti ízekbe és a Londonban található híres kínai éttermek kínálatába is.

A British Airways Kulináris Tanácsa, mely Taste Team (Kóstoló Csapat) néven folytatja majd munkáját, az idén is részt vett a Taste of London fesztiválon. A Taste Team olyan híres séfekből, étteremtulajdonosokból és borszakértőkből áll, akik a légitársasággal folyamatosan együttdolgoznak azon, hogy a legújabb étkezési trendekkel és fogyasztói elvárásokkal összhangban álló menü kerüljön felszolgálásra a British Airways járatainak fedélzetén. A Taste of London fesztiválra kilátogató érdeklődők a British Airways gasztronómiai szakembereivel és borszakértőivel az úgynevezett Executive Club Lounge és a VIP lounge részben találkozhattak, ahol légitársaság híres séfjei tartottak bemutatókat a különleges ízekre kíváncsi vendégeknek.

Azon magyar utasok, akik a British Airways járatain utaztak a Taste of London fesztiválra, már a 4,3 milliárd font beruházással megépült Heathrow Terminál 5-re érkeztek meg. Az új terminálkomplexum, mely 2008. március 27-én nyitotta meg kapuit az utasok előtt, évente 30 millió utas kiszolgálására képes. A kizárólag a British Airways által használt terminálra idén júniusban a költözés második fázisában nyolc tengerentúli járat költözött át, a költözés harmadik fázisa pedig szeptemberben veszi majd kezdetét. A Heathrow Terminál 5 gasztronómiai különlegessége, hogy a Michelin csillaggal kitüntetett híres séf, Gordon Ramsey az új terminálon nyitotta meg első repülőtéri éttermét.

forrás: British Airways

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
London
Nagy-Britannia