Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Egy épeszű ember sem jönne Helsinkibe novemberben
2016. december 08.

Novemberben kétségtelenül fagyos a levegő Helsinkiben: idén is a szokásos 1 Celsius-fok körüli hőmérsékletet mértek a finn fővárosban. Éppen ezért valaki úgy gondolta: rendhagyó módon üdvözli azokat a látogatókat, akik ebben a cudar időben is úgy döntenek, hogy eljönnek ide.

A repülőtéren ezért egy múlt heti technológiai konferencia résztvevőit egy molinóval fogadták, melyen a következő olvasható: "Egy épeszű ember sem jönne Helsinkibe novemberben. Kivéve te, te rosszfiú... Üdvözlünk!"


A konferenciát szervező cég vezérigazgatója, Marianne Vikkula elmondta: "Napi csupán néhány órás napsütéssel és az utcákat elárasztó latyakkal Helsinki nem éppen a legbölcsebb választás egy novemberi látogatásra. Sötét, sok csapadék és hideg van ilyenkor, így elég nehéz promotálni ekkor ezt az egyébként szeretnivaló fővárost. Sokan láthattak már fotókat Finnország gyönyörű hóbuckáiról - nos, ezek nem egészen Helsinkiben vannak, inkább Lappföldön. A vállalatnál mindig is az eredetiségre és az őszinteségre törekedtünk, így ebből a pocsék időjárásból is megpróbáljuk kihozni a legtöbbet."

Helsinkiben egyébként 2015-ben összesen 3,5 millió vendégéjszakát töltöttek el a turisták, idén szeptemberben pedig a vendégéjszakák száma 308 ezer volt.

forrás: www.turizmusonline.hu , további info: http://www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Helsinki
Finnország