Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Ide utaznék Helsinki

Általános leírás

Helsinki kiváló célpontja a természetet, az aktív üdülést és nyugalmat kedvelőknek. Aki a finn fővárost választja, az a világ egyik legjobban működő, modern de hagyományait mégis őrző, friss, fiatalos, tiszta és biztonságos városba csöppen.
Közlekedés

A tömegközlekedési eszközök tiszták, gyorsak és pontosak.A nevezetességek döntő többsége a városközpontban található, mely gyalog is könnyen bejárható. A több utazást tervezőknek ajánlott a Helsinki Card vásárlása. Ez az összes városi és elővárosi busz, villamos, a környező szigetekre közlekedő kompok és a metróvonal korlátlan használata mellett számos múzeumba is ingyenes belépőként szolgál, váltható 1, 2 és 3 napos változatban.
Vásárlás

A nemzetközi kikötőben minden délelőtt kinyit a piac, mely nem csak jó vásárlási lehetőség, de turistalátványosság is. A halászok hajóikból árulják portékájukat, a sok kézműves asztala között pedig gombamódra nőnek a kávézó és étkezősátrak.Érdemes szemügyre venni az esztétikai élvezet nyújtása mellett hallatlanul funkcionalista fa használati és dísztárgyakat, a lapp hagyományokat őrző szőtteseket, sapkákat, kesztyűket. Elmaradhatatlan áru a rénszarvasbőr.
Étkezés

A legolcsóbb étkezési lehetőséget a szupermarketek jelentik. Érdemes minél nagyobb választékkal rendelkezőt keresni, mert ezek általában készételeket, illetve sült húsokat, salátát és köretet is kínálnak viszonylag nagy választékban és kimérve.Helsinki egyik nagy előnye , hogy egyetemi város és a menzák mára külön étteremlánccá nőtték ki magukat, nevük Unicafé.