Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

A Sci-fi és az Iszlám
2011. augusztus 17.

1,5 milliárdos befektetés révén különleges turisztikai és szórakoztatópark épül meg Jordániában, melynek élményelemeit a Star Trek inspirálta.

A 74 hektáron megvalósuló The Red Sea Astrarium nevet viselő projekt építési munkálatai a tervek szerint jövő év elején kezdődnek meg Aqabában. A komplexumban négy szálloda és 17 szórakoztató egység is helyet kap majd. A projektet több amerikai és Golf-öböl térségi befektető finanszírozza, írja a Tourexpi.com.

A resort dizájnját és élményelemeit az animációs filmek készítésével foglalkozó ammani Rubicon Group Holding (RGH) tervezi meg. A Star Trek attrakciók kreatív fejlesztését a Paramount Recreation végzi. A resortban várhatóan 500 jól képzett helyi munkavállalót dolgozik majd, akiknek a képzését szintén az RGH végzi.

A Star Trek lényege, hogy világokat hoz össze és a jövőbe vetett hit, magyarázta a lapnak Liz Kalodner, a tévé sorozatok merchandisingját végző CBS Consumer Products igazgatója. Büszék vagyunk arra, hogy egy ilyen egyedi, interaktív Star Trek létesítményt hozhatunk a világnak ebbe a szegletébe és ezáltal Jordánia jövőjének a részévé válhatunk, fűzte hozzá.

Az élményközpont a "zöld energia" modelljeként is funkcionál majd, egyrészt olyan új technológiákat alkalmaznak, amelyeknek köszönhetően megújuló energiával biztosítják energiaigényének nagy részét, másrészt létrehoznak egy olyan "jövő pavilont", ahol az érdeklődők, diákok és cégek az alternatív energiákról tanulhatnak: a napenergiától a szélenergián át a szürkeviz újrahaszonsításáig.

forrás: MTI

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Aqaba
Jordánia