Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Adót vet ki a turistákra a megszorult Róma
2010. június 03.

Komoly összegű turistaadó bevezetését tervezi Róma polgármestere az olasz főváros pénzügyi helyzetének javítása érdekében.

"Rómát naponta többszázezren keresik fel, igénybe veszik szolgáltatásinkat, ugyanakkor a rómaiaknak el kell viselniük a tömegturizmus terhét. Helyénvaló tehát, hogy ellenszolgáltatásban legyen részük" - fogalmazott a polgármester. Az olasz fővárosban évente 20 millióan éjszakáznak, és a különadó hozzájárulhat a műemlékek, idegenforgalmi látványosságok megőrzéséhez, karbantartásához.

A városnak évente 500 millió eurót kell törlesztenie mintegy 9,6 milliárd eurós adósságából. A kormány nemrégiben elfogadott megszigorító csomagterve egyébként lehetővé teszi, hogy a helyi önkormányzatok idegenforgalmi adót vezessenek be, amint ezzel egyre-másra élnek is a települések részben a tömegturizmus megakadályozása, részben bevételeik növelése céljából.

Ugyanakkor a szállodások, vendéglősök és más, az idegenforgalomhoz kötődő szakma képviselői ellenzik az adót, mert szerintük elriaszthatja a vendégeket egy olyan időszakban, amikor a válság, és a külföldi verseny éleződése egyébként is nehéz helyzetbe hozta a szakmát. (MTI)

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Róma
Olaszország