Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Rizs valenciai módra
2009. március 12.

Remek köret csirke mellé, de önmagában is isteni ez a Sherry boros, naranccsal megbolondított rizs!

Hozzávalók:
25 dkg rizs (hosszúszemű)
1-2 fej hagyma
2 teáskanál reszelt narancshéj
1,2 dl narancslé
1,2 édes Sherry bor
3.5 dl csirkehúsleves
1 evőkanál olívaolaj
1,5 dkg vaj
Só ízlés szerint

Hideg vízben megmossuk a rizst. Az olívaolaj és vaj keverékét egy lábasban felforrósítjuk, majd beletesszük az apróra vágott hagymát. Amikor már üveges a hagyma, hozzáadjuk a legcsepegtetett rizst és pár percig kevergetve megpirítjuk.
Ízlés szerint megsózzuk, rászórjuk a reszelt narancshéjat és felöntjük a csirkelével, narancslével, Sherryvel és fedővel letakarva felforraljuk. Ha felforrt, kis lángra tesszük és 10 percig tovább főzzük, amíg az összes levet be nem szívja a rizs. Ha levettük a tűzről, hagyjuk állni még egy 10 percet és utána tálaljuk!
Jó étvágyat!

forrás: www.spanyolportal.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Valencia
Spanyolország