Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Turistaadó Velencében
2007. május 10.

Velence polgármestere, Massimo Caccari 2007 végétől turistaadót vezetne be a lagúnák városában: az átutazó, egy napra érkező turistáknak fejenként egy eurót kellene fizetniük.

"Évente 20 millió látogató érkezik Velencébe, ami nagy megterhelést jelent a városnak. 260 ezer euróba kerül a karnevált követően összegyűjteni a szemetet a városban" - mondta el a brit Times-nak a polgármester. Az adó támogatói szerint ez az összeg elenyésző egy gondolázás árához képest, amit biztos nem hagy ki a rövid időre idelátogató turista sem.

A kikötők üzemeltetői azonban ellenzik a tervet, ugyanis a tervek szerint a pénzt nekik kéne beszedni. A város egyik szóvivője úgy véli, a turisták jelentős hasznot hoznak a városnak, egy ilyen intézkedés bel- és külföldön is negatív reklám lenne. Velencében már többször tervezték a turisták megadóztatását, azonban a kormány ezt mindannyiszor megakadályozta, félve attól, hogy elesik a jelentős vásárlóerőt jelentő vendégektől.

A városvezetés más területen már hozott intézkedéseket a turisták megzabolázására: a Szent Márk téren hamarosan járőrök gondoskodnak arról, hogy a téren a földre ne üljenek, feküdjenek le a szemlélődők, és eljárást kezdeményeznek a fedetlen felsőtesttel mászkáló férfi turisták és a bikini felsős hölgyek ellen is - írja a Spiegel online.

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Velence
Olaszország