Tel.: 06 1 371 21 91 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Zöld-foki Köztársaság

Hivatalos név: Zöld-foki Köztársaság Időzóna: GMT-02:00
Anyanyelven: República De Cabo Verde Autójelzés: -
Államforma: köztársaság Pénznem: zöld-foki köztársasági escudo (CVE)
Főváros: Sal Elektromosság: -
repülőjegy foglalás szálláshelyek Ide utaznék
Leírás |  Városok |  Utazási információk |  Fontosabb telefonszámok |  Földrajz, gazdaság
Leírás
A Zöld-foki Köztársaság egy szigetcsoporton található Afrika nyugati partjainál. Ha ide utazunk, lehetőség nyílik túrázni a zöldellő völgyekben, vagy ellátogatni a hamuval borított vulkánok lankáira Cesaira Evoria szülőföldjén. Az összes sziget vulkanikus eredetű, de a még ma is aktív vulkán ezen a területen Fogo szigetén található.

Az ország kultúrája jól tüközi a kevert afrikai és portugál gyökerek keveredését. Jól ismert a zene változatos formáiról, és táncai sokféleségéről: a lágy Morna, és a modernizált típusáról, és a portugál és afrikai tánc érzékibb elegyéről és a Batuque táncról. Ezek is mutatják, hogy a helyiek származása mennyire különböző.

Városok Utazási információk
Nemzetközi repülőterek

Sal (sziget), Praia.
Fontosabb telefonszámok

Ország előhívó: 238
Földrajz, gazdaság

Népesség adatok

Lakosság: 370 000 fő
Népsűrűség: 91.50 fő/km2
Nyelvek: portugál.
Népcsoportok: kreol, mulatt (71%), bantu (28%), portugál (1%).
Vallások: római katolikus (96%), törzsi vallású (3%).
Földrajzi, természeti adottságok

Terület: 4 033.00 km2
Nagyobb települések: Praia 62 000.
Legmagasabb pontok: 2828 m (Fogo szigetén).
Földrajz

A vulkanikus eredetű szigetek felszíne a partvidéken sík, beljebb azonban 200-500 m magas fennsík, amelyből vulkáni kúpok emelkednek ki.
Gazdaság

Egy főre jutó GNP: 850 USD

agrárország.
Kapcsolódó cikkek
Külügyi tanács: kerüljük el a Zöld-foki szigeteket
2009. október 28-án a Zöld-foki Köztársaság Egészségügyi Minisztériuma bejelentette, hogy egy ismeretlen eredetű vírusos járvány több mint 3300 megbetegedést okozott az országban - közölte a napokban a Magyar Külügyminisztérium.Az illetékesek az Egészségügyi Világszervezet szakembereivel együttműködve azóta megerősítették, hogy dengue-lázról van szó, amely már halálos áldozatokat is követelt. A vírust elsősorban szúnyogok terjesztik, és az elégtelen higiéniai körülmények között élő embereket fenyegeti. Az enyhe láz mellett ízületi fájdalmakat, kiütéseket, rosszullétet, hányingert és fejfájást okoz; lefolyása nemritkán halálos kimenetelű. Egyetlen variánsa ellen sincs még védőoltás. A járvány miatt a Külügyminisztérium a Zöld-foki Köztársaságot a II. Fokozott biztonsági kockázatot rejtő további országok és térségek kategóriába sorolja, és javasolja, hogy az oda utazó magyar állampolgárok különös körültekintéssel készüljenek fel utazásukra, tanúsítsanak fokozott elővigyázatosságot, illetve utazásukat lehetőség szerint a körülmények javulásáig halasszák későbbre. Az utazást megelőzően javasolják felkeresni az Országos Epidemiológiai Központot (1097 Budapest, Gyáli út 2-6., tel: 476-1100, fax: 476-1223, honlap: http://www.oek.hu), ahol az aktuális közegészségügyi helyzettel, a szükséges védőoltásokkal valamint az egyéb trópusi egészségügyi kérdésekkel kapcsolatban naprakész tájékoztatást adnak. Felhívják egyúttal a magyar állampolgárok figyelmét, hogy a Zöld-foki Köztársaságban nem működik magyar külképviselet. Az akkreditált magyar nagykövetség Lisszabonban, a legközelebbi magyar nagykövetség a nigériai Abujában, illetve a marokkói Rabatban található; így az országba utazóknak a konzuli segítség nyújtása nehézségekbe ütközik, és hosszabb időt vesz/vehet igénybe. Ezért a külügyi tárca javasolja, hogy a turisták vegyék fel a kapcsolatot az Európai Unió valamely tagállamának helyi képviseletével.
last minute ajánlatok
ünnepi ajánlatok
Valutaváltó
EUR euró
HUF forint
Üzemanyagárak
Budapest
bármelyik ker.
95
Iránytű
europe asia australia australia africa north_america south_america antartica EURÓPA ÁZSIA AFRIKA ÉSZAK-AMERIKA DÉL-AMERIKA AUSZTRÁLIA ÉS ÓCEÁNIA ANTARKTISZ
Hasznos információk
Útiokmányok Pénzügyek Utazás előtt... Biztosítás Kommunikáció Utazás gépkocsival Utazás repülővel Utazás vonattal
Utazók sarka
Útitárs kereső Fórum Repülőjegy börze Útifotó 2000
magazin
NagyUtazás.hu
Több, mint 50 megbízható utazásszervező kínálata egy helyen.
Kiemelt partnereink: