Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Ide utaznék Funchal

Általános leírás

Madeira fővárosa Funchal, és az azt körülölelő öböl már az első pillantásra is lenyűgöző képet fest a látogatók elé. Ne lepődjenek meg, ha Funchalt "a kis Lisszabon"-ként emlegetik, hiszen a meredek macskaköves utcák, a fekete bazaltból készült kapubejárók és az atmoszféra egyértelműen Portugália fővárosát idézi elénk.
Közlekedés

A Funchalon belüli látnivalók nagy része megközelíthető gyalog is, de mivel előbb-utóbb fölfelé kell gyalogolni, és mivel járda sincsen mindenhol, érdemes alkalmanként buszra szállni. Egy buszjegy kb.250 escudóba kerül. A sziget méretéhez képest sok taxi van, de csak ritka esetben van rájuk szükség. Az autóbérlés célszerű lehet, mivel nem drága, és bizonyos helyekre csak így lehet eljutni.
Étkezés

Madeira bővelkedik halakban és tenger gyümölcseiben, viszont nem bővelkedik éttermekben. Ha kevés pénzért akarunk enni, a piacon mindent megtalálunk, és a belvárosban van egy nagy szupermarket is. Ha valami különlegesre vágynak, polipos vagy tintahalas szendvics a város számtalan bárjában már 350-450 escudóért kapható.