Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Ide utaznék Savognin

Általános leírás

Savognin a svájci-olasz határ közelében, St Moritz városától néhány kilométerre található, Svájci viszonylatban közepes méretűnek számító sícentrum.

A hely fő különlegessége abban rejlik, hogy a csúcsról a völgyig mintegy 1500 méteres szintkülönbség síelhető be! Ennek köszönhetően a leghosszabb kék pálya hossza 11,5 km hosszan halad a Piz Cartas - Somtgant - Savognin útvonalon.

Az 1200 méteres magasságon fekvő Savognin üdülőtelepülésről egy négy és két hatszemélyes ülőlift segítségével juthatunk fel egészen a Piz Martegnas 2670 méter magas csúcsára. Innen vissza lehet csúszni Savogninig, vagy egy kék pályán át lehet csúszni a Piz Cartas csúcs alatti síterületre. Erre a csúcsra sajnos csak húzólifttel lehet feljutni.

Aki szereti a csendet és nyugalmat, az hangulatos kis pályaközeli szállásokat találhat az 1890 méter magasan található Randons nevezetű piciny üdülőfaluban. Ide télen csak sítalpon, illetve a Tigignas ülőlifttől menetrend-szerint (naponta irányonként kb. 5x) közlekedő "SnowLiner" lánctalpas kisbusszal lehet eljutni. A különleges járgány az érvényes Savognin síbérlettel ingyenesen igénybe vehető.