Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Ide utaznék Zanzibár

Általános leírás

Zanzibár egy szigetvilág, mely két nagyobb szigetből - Zanzibár, Pemba - és számos szigetecskéből áll. Az Indiai-óceánban helyezkedik el, kb. 25 mérföldre Tanzánia partjaitól. Zanzibár sziget (Unguja). Leírhatatlanul csodálatos homokos tengerpartok, fantasztikus trópusi növényzet jellemzi, melyeket korallzátonyok szegélyeznek. És persze a történelmi Stone Town varázsa, melyről azt mondják, hogy az egyetlen működő ősi város Kelet Afrikában.
Közlekedés

Taxival vagy helyi buszokkal 'daladala'-val közlekedhetünk (ezt csak vállalkozó kedvű utasoknak ajánljuk. Ha gépjárművet szeretnénk bérelni, vegyük figyelembe, hogy forditott a közlekedés és az úthálózati viszonyok eltérnek az európaitól. A motorkerékpár bérlése lehetséges.
Egyéb

Internet: Számos Internet kávéház található Stone Town-ban és néhány városon kívül eső szállodában is van Internet lehetőség.

Öltözködés: Nagyon könnyű, nyári viselet javasolt, valamint ha szafari túrákon részt veszünk, akkor hosszú ujjú inget vagy púlóvert ajánlatos magunkkal vinni. Mivel elég közel fekszik az Egyenlítőhöz legyünk óvatosak és vigyünk magunkkal nyári kalapot, magasfaktorszámú napkrémet és napszemüveget. A szállodákban a vacsorához a férfiaknak hosszú nadrág viselete elvárás.

Strandok: Az északi és déli partján apály-dagály idején a tengerben való fürdés korlátozott. A középső partszakasz Kiwengwa Beach a világ legszebb partjának választották. Széles, Hosszú, hófehérhomokos part.

Egészségügyi tanácsok: Nincs Kötelező védőoltás illetve gyógyszer. A malária elleni tablettás védekezés ajánlott, valamint a sárgaláz elleni oltás (Nemzetközi Oltóközpont 1097 Bp., Gyáli út 2-6. tel: 215-0756).

Ivóvíz: csak a palackozott víz fogyasztását javasoljuk.

Időjárás: Egész évben kellemes a hőmérséklet, 28-35°c körüli. Decembertől-áprilisig tart a meleg szezon. A nyár közepén kellemes tengeri szellők fújnak. Ez főként az északi és a keleti parton érzékelhető. Zanzibáron a napsütéses órák száma átlagosan 7-8 óra, az óceán vize 28°c körüli.