Tel.: 06 1 371 21 91 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

A Móri borvidéktől a királyok városáig

kirándulás Fejér megye szívébe (borkóstolóval)
Azonosító szám: 37083időtartam: 1 napos programutazás: busszalindulás: Budapest
2020. július 25., szombat
Program
Program: Fehérvárcsurgó, Mór (városnézés és borkóstoló), Székesfehérvár (belváros és Bory-vár)

Elutazás Budapestről, a Déli pályaudvartól reggel 7 órakor. Székesfehérvárról az autóbusz 8.15-kor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Bakony és a Vértes hegységet elválasztó Móri-árokba, Fehérvárcsurgóra. Fejér megyét nagyszámú kastélya miatt sokan a "magyar Loire-völgyének" is nevezik, a számos főúri rezidencia között pedig előkelő helyet foglal el a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély, amely többek között Ybl Miklós tervei nyomán épült. Séta a közelmúltban példásan felújított, arborétumszerű kastélyparkban, majd továbbutazás Mórra.

A XX. század közepéig túlnyomórészt svábok lakta Mór Fejér megye 3. legnagyobb városa, a Móri borvidék központja. A település a Vértes lankáin alakult ki, amelyek ideális feltételeket teremtettek a szőlővel való foglalatoskodásra. A környék leghíresebb bora a Móri Ezerjó. Séta a városban (Szent István Park, Magyar- és Német-templom, Lamberg kastély stb.), majd látogatás Mór egyik híres pincészetében, ahol utasaink borkóstolón is részt vehetnek.

Szabadidőt követően utazás Fejér megye közel 100.000 lakosú székhelyére, Székesfehérvárra, amelyet gyakran a "királyok városaként" emlegetnek. Az egyik legősibb magyar város arról kapta becenevét, hogy a középkori Magyarországon csak az a személy számított törvényesen megkoronázott uralkodónak, akinek a fejére a Szent István alapította székesfehérvári templomban helyezte fel a Szent Koronát az esztergomi érsek. Bár a törökdúlás miatt az egykor minden bizonnyal csodálatos koronázótemplomból csak romok maradtak, a város nagyon büszke múltjára és kellemes, barokk hangulatú belvárosával népszerű turisztikai attrakció. Séta az óvárosban (Szent István tér, Székesegyház és a gótikus Szent Anna-kápolna, Városház tér az Országalmával és a Püspöki palotával, Fő utca, Zichy-liget stb.), majd szabadidő, illetve lehetőség idegenvezetőnkkel az egykori koronázótemplom romjainak megtekintésére (Nemzeti Emlékhely).

Székesfehérvári látogatásunk során autóbusszal az Öreghegy nevű városrészbe is ellátogatunk a híres Bory-várhoz. A romantikus épületegyüttest Bory Jenő szobrászművész emelte feleségének a XX. század közepén. A hatalmas, műteremként és galériaként is funkcionáló várkastély a város egyik legnépszerűbb látnivalója.

Érkezés Budapestre az esti órákban.
Árak

Az Ön által megadott időpontban és az ahhoz legközelebb eső időszakban az alábbi árak érvényesek.
(Az Ön által válaszott időpont árait tartalmazó oszlopot színessel kiemeltük.)
indulási időpontok:

2020-07-25

időtartam: 1 éjszaka
Részvételi díj
Részvételi díj7 400 Ft/fő
LEFOGLALOM
Az ár tartalmazza:
  • az autóbuszos utazást
  • útlemondási biztosítást
  • az idegenvezetést
  • a felsorolt programokat
  • a borkóstolót Móron
Az ár nem tartalmazza:
Belépőket:
  • Székesfehérvár - Nemzeti Emlékhely: 500 Ft (10 fő felett)
  • Székesfehérvár - Bory-vár: 1 800 Ft (diákoknak és 65 év felett: 900 Ft)