Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Nápoly-Capri-Sorrento

Nápoly - Sorrento - Capri - Amalfi - Pompei - Vezuv
Azonosító szám: 36946időtartam: 7 nap / 6 éjszakautazás: busszalindulás: Budapest
Mindegy
Hotel 3***
Program
1. nap:
Budapest-MontecatiniTerme
Korán reggel indulunk és utazunk rövid pihenőkkel az első napi szálláshelyünkre, Toszkánába. Szlovéniát átszelve, az esti órákban érkezünk meg Montecatini Terme-be, a termálfürdők bájos városába. Híres gyógyvízét a XV. században fedezték fel. Már a XVI. században büszkélkedhetett fürdőkkel, melyek közül az első és a leghíresebb a Tettuccio Terme, a város főutcáján épült. A több, különböző hatású gyógyforrás köré épült város mára Olaszország legnagyobb gyógyturisztikai központja, mely az ivókúrákról híres. A pezsgő városközpontban hangulatos utcák, üzletek várják a vendégeket. Vacsora után esti séta lehetőség a belvárosban, ahol a Piazza del Popolo szökőkútja, valamint bárok és éttermek sokasága fogad.

2. nap:
Nápoly-Sorrentó
Reggelizünk egy jót a szállodában, majd elutazunk dél felé. Ezen a napon Campania mesés tartománya vár ránk, ahol csodálatos tengerpartok, festői szigetek, gyönyörű városok kápráztatják el a látogatókat. Biztosan nem fogunk unatkozni, mert a régió adottságai számos színes programlehetőséget kínálnak. A természeti szépségek mellett, történelmi és archeológiai emlékekkel, remek konyha ínycsiklandó finomságaival találkozhatunk itt. Campania területén az UNESCO világörökségi helyszínei közül több is megtalálható, így minden adott, hogy tartalmasan töltsük el az időt. Vár a Vezúv lábánál fekvő város, Nápoly, az ellentmondások, a szűk sikátorok és a pizza városa. A keskeny, sikátoros utcákon járva megízlelhetjük az igazi fatüzelésű kemencében készült nápolyi pizzát vagy egy igazi nápolyi, szerencsehozó corno-t is beszerezhetünk magunknak. A "corno", vagy becézett formában "curniciello" jelentése kürt, kürtöcske. A Nápoly környékén élők szerint a kürt képes megvédeni a gonosztól. Az eredete 3500 évvel nyúlik vissza, ugyanis ekkor már kürtöt akasztottak az emberek a bejárathoz, hogy megvédje őket a gonosz szellemektől. Az igazi corno kézzel készített, és piros színű, ajándékba kell, hogy kapjuk, magunknak nem vásárolhatjuk, viszont kiváló ajándékötlet lehet az otthoniaknak! Kellemes városnézésünk során megtekintjük a San Gennaro dómot, a Piazza Plebiscito a Királyi palotát, a Galleria Umberto-t és a San Carlo színházat. A Sorrentói-félszigethez közeli szállásunkat az esti órákban foglaljuk el. Színpompás mediterrán növényzet, bájos kisvárosok, szédítő sziklafalak, csodálatos öblök és gyümölcstől roskadozó citromfák látvány határozza majd meg az itt eltöltendő napjainkat.

3. nap:
Szabadprogram,tengerpartésSorrentó
Reggeli után szabadprogram, pihengethetünk a tengerparton a Sorrentói-félszigeten. Este ismerkedünk a félsziget központjának számító festői Sorrentó városával. Fakultatív program keretében részvételi lehetőség egy hamisítatlan Tarantella esten (30 EUR/fő).

4. nap:
Kékszalagútvonal-Smaragdbarlang-Amalfi-Ravello
Megreggelizünk a szállodában, majd a nap további része a választott program szerint alakul: pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulás a Salernói-öbölbe (40 EUR/fő). Vár a híres Costiera Amalfitana! A Salernói fakultatív kirándulás keretében a Kékszalag-útvonalon haladunk, mely végigkígyózik a partvonal egész hosszán, festői kisvárosokkal színesítve. Az élénk színekre festett házak hozzásimulnak a domboldalakhoz, miközben citrusfákkal teli kertek ereszkednek meredeken alá a tengerhez. Útközben megállunk egy panoráma fotózás erejéig Positano elbűvölő kisvárosa felett. Ezután az alagutak rejtekéből előbukkanó Földközi-tenger egykori nagyhatalmát, Amalfit fedezzük fel. A Szent András Dóm megtekintése után rövid szabadidő, majd a nap zárásaként utazunk a szintén a Világörökséghez tartozó, színes kerámiáiról is híres Ravello városába. Az Amalfi-part többi híres településével ellentétben, Ravello nem a tengerparton fekszik, így egy kis kanyargós hegyi úton jutunk majd el a 350 méter magas Monte Torellóra. A XIII. században épült Villa Rufolo a városka gyöngyszeme, buja kertjéből fantasztikus panoráma nyílik a Salernói-öbölre. Visszautazunk a szállásunkra az esti órákban.

5. nap:
Capriszigete
Miután megreggeliztünk, kezdetét veszi a hajókirándulás a világ egyik legszebb szigetére, a varázslatos Caprira (85 EUR/fő). A sziget nemcsak természeti szépségekben, de történelmi emlékekben is nagyon gazdag. Capri gyönyörű kis pasztellszínű házaival, kacskaringós, szűk kis utcácskáival, tereivel garantáltan magával ragad. Enyhe éghajlata, buja növényzete és vad partjai évszázadok óta vonzza ide a turistákat. Tiberius császár több villát is építtetett itt, s egy időben a hatalmas Római Birodalmat is innen igazgatta. Augustus császár pedig a "dolce far niente", azaz édes semmittevés szigetének nevezte Caprit, a Nápolyi-öböl kis szigetét, mely a világ egyik leglátogatottabb úti célja. Anacapri városában van egy varázslatos hely, a Villa San Michele. A villa, Axel Munthe svéd orvosnak köszönhető, aki Tiberius császár egykori palotájának helyén építkezett. Az orvos öt nyáron át, napkeltétől, napnyugtáig építette, saját kezével villáját, a szigeten élő egyszerű emberek segítségével. Káprázatos kertjének egyik legfőbb látnivalója a páratlan kilátás a Nápolyi-öbölre egy több ezer éves egyiptomi szfinx mellől, melyet állítólag maga Tiberius hozott ide a Nílus partjáról, hogy a kertjét díszítse. A szfinxnek állítólag varázsereje van...
Az Axel Munthe villa megtekintése után libegővel megyünk fel a sziget legmagasabb pontjára (Monte Solaro), ahonnan csodálatos kilátás nyílik az egész Nápolyi-öbölre. Ezután Capri városában Augustus császár kertjéből fotózhatjuk a Faraglioni sziklákat. A délutáni szabadidőben lehetőség van fürdésre vagy sziget körüli hajókázásra, vagy ha úgy tartja kedved, esetleg ellátogathatsz a sziget legnagyobb látványosságához, a Kék-barlanghoz. Vásárlási lehetőség a jellegzetes helyi termékekből, és érdemes megkóstolni a citromos csokoládét és a helyi limoncello-t. Az esti órákban visszautazunk Sorrentó kikötőjébe és a szálláshelyünkre.

6. nap:
Pompei-Vezúv
Reggelivel nyitjuk a napot, majd búcsúzunk a Sorrentói-félszigettől. Látogatást teszünk Pompei romvárosában, melyet Kr.u. 79-ben temetett maga alá a tűzhányó kitörése, és lehetőség nyílik az ásatások megtekintésére helyi idegenvezető szakszerű tárlatvezetésével (35 EUR/fő). Pompei városában minden megtalálható, ami egy korabeli városban létezhetett. Színház, amfiteátrum, közfürdők, magánházak és bordélyok mesélnek az egykor itt élők mindennapjairól. Az elhunyt emberek hamuval betemetett körvonalai alapján gipszből kiöntött szobrok készültek. Így került rekonstruálásra és vált drámaian kézzelfoghatóvá Pompei megsemmisülése, hiszen a lenyomatok megőrizték az eltemetett emberek életének utolsó pillanatait. A megkövült alakokat, fájdalomba torzult testeket és arcokat is megtekinthetjük látogatásunk alkalmával. Majd továbbutazunk a "Pokol kapujához", Campania tartomány ma is működő vulkánjának kráteréhez. Itt a lehetőség, hogy megtekintsük a Vezúv kráterét. Utunkat folytatjuk észak felé. Szálláshelyünket elfoglaljuk Chianciano Terme városában az esti órákban.

7. nap:
ChiancianoTerme-Budapest
Reggeli a szállodában, aztán búcsúzunk Toszkánától és hazautazunk. Rövid pihenőkkel folyamatosan utazunk, és Budapestre az éjszakai órákban érkezünk.
Elhelyezés
Hotel 3***
Ellátás: reggeli

Kiegészítő információk
kötelező félpanziót 25.000,-Ft / fő (vacsora), baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást útlemondási biztosítással, regisztrációs díjat 2.490,-Ft / fő, helyszínen fizetendő költségeket és belépőket.
Egyágyas felár: 43.000,-Ft / fő.
Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről (személyenként értendő):
 • Audio-Guide használat: 2.100,-Ft, kötelezően fizetendő

(a speciális adó-vevő készüléket és fülhallgatót használva a mikrofonba beszélő idegenvezető előadása még jobban élvezhető, jelentős mértékben segíti a városnézések zavartalanságát)
 • Nápoly városnézés helyi idegenvezetővel: 5 EUR
 • Santa Chiara kolostor: 6 EUR
 • Tarantella est: 30 EUR
 • Kékszalag-útvonal: 40 EUR
 • Amalfi dóm: 3 EUR
 • Ravello/Dóm Múzeum: 4 EUR
 • Villa Rufolo: 7 EUR
 • Capri kirándulás (transzfer, hajójegy, busz): 85 EUR
 • Axel Munthe Villa: 8 EUR
 • Capri libegő: 11 EUR
 • Capri hajókázás: 18 EUR
 • Augustus kert: 1 EUR
 • Kék Barlang egyénileg: kb. 25 EUR
 • Pompei tárlatvezetéssel: 35 EUR
 • Vezúv kráter belépő: 10 EUR
 • Vezúv helyi busszal a kráterig: 10 EUR
 • Idegenforgalmi adó: kb. 1-3 EUR/fő/éj, kötelezően fizetendő


Árak

Az Ön által megadott időpontban és az ahhoz legközelebb eső időszakban az alábbi árak érvényesek.
(Az Ön által válaszott időpont árait tartalmazó oszlopot színessel kiemeltük.)
indulási időpontok:

2020-08-17

időtartam: 6 éjszaka
indulási időpontok:

2020-09-10

időtartam: 6 éjszaka
Hotel 3***
Részvételi díj125 000 Ft/fő125 000 Ft/fő
Félpanzió25 000 Ft/fő25 000 Ft/fő
Kiegészítő szolgáltatások
Audio guide2 100 Ft/db2 100 Ft/db
Kötelező járulékok
Foglalási díj2 500 Ft/db2 500 Ft/db
Sztornó
BBP
BBP biztosítás600 Ft/fő/nap
Sztornó biztosítás2.00 Ft/fő/nap2.00 Ft/fő/nap
LEFOGLALOM
Az ár tartalmazza:
 • utazást autóbusszal
 • szállást 3***-os szállodában
 • reggeli
 • idegenvezetést
Az ár nem tartalmazza:
 • félpanzió: 25 000 Ft/fő
 • foglalási dij: 2 490 Ft/fő
 • BBP biztosítást
 • sztornó biztosítást
 • fakultatív programokat
 • belépőjegyek árait
 • idegenforgalmi adó