Tel.: 06 1 371 21 91 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Óriáskörút Írországban

Körutazás a Smaragd szigetre
Azonosító szám: 35035időtartam: 11 nap /10 éjszakautazás: repülővelindulás: Budapest
2017. április 29., szombat
Szállodák
Program
1. nap:
Budapest - Dublin
Elrepülés menetrend szerinti járattal Dublinba, Írországba (a fedélzeten nincs ellátás). Transzfer a szállodába. Délután a környék egyéni felfedezése. Vacsora. Szállás Dublin körzetében.


2. nap:

Dublin - Belfast
Reggeli, majd indulás északra, Belfast irányába. Útközben meglátogatjuk az ország egyik legfontosabb vallási pontját, Monasterboice-t, ahol megtekintjük a monostort, a temetőt és a kelta kőkereszteket. Érkezés Belfastba, majd ezt követően városnézés: Albert Memorial Óratorony, Nagy Operaház, Városháza, Queens Egyetem, Titanic múzeum, Botanikus kert, stb. Vacsora. Szállás Belfast körzetében.3. nap:

Belfast ­- Óriások útja - Derry
Reggelit követően utazás a világ egyik legszebb tengerparti útján, az Antrim part mentén. Megállunk Carrick-a-Rede szigetnél, ahol megnézzük a Carrick-a-Rede Rope-ot, a tenger felett 25 méteres magasságban kifeszített 20 méter hosszú kötélhidat. A szigetről szép kilátás nyílik az óceánt pöttyöző közeli szigetekre, a magas leszakadó sziklapartokra és festői öblökre. Megnézzük a természetellenesen szabályos bazaltoszlopokból álló különös helyet, az ún. Óriások Útját, mely az UNESCO Világörökség része. Napközben Whiskey kóstoláson veszünk részt. Vacsora. Szállás Írország egyik legjelentősebb városában, Derry körzetében.


4. nap:

Derry - Glenveagh Nemzeti Park - Sligo
Reggeli után rövid sétát teszünk a Derryben, ahol megnézzük a városfalakat, városházát, és katedrálist. Továbbutazás az egzotikus növényeiről híres, a Glenveagh Nemzeti Parkhoz, amely az ország második legnagyobb és leggazdagabb parkja. Megtekintjük a vadregényes tájon, Glenveagh birtokon fekvő kastélyt és kertjét (kb. 2 km séta a kastélyhoz), majd továbbutazás a buja növényzetű, völgyekkel, erdőkkel és magas hegyekkel tarkított tájon Sligo felé. A gazdag tavak, erdők, hegyek és mocsaras vidékek éles ellentéte adja a környék lenyűgöző szépségét. Vacsora. Szállás Sligo körzetében.


5. nap:

Sligo - Westport - Kylemore - Galway
Reggeli, majd indulás a korabeli hangulatot idéző városba, Westportba, ahol kellemes sétát teszünk. Meglátogatjuk a Kylemore apátságot és parkját. Továbbutazás Galwaybe a művészetek városába, mely kacskaringós utcáiról, kocsmáiról, hangulatos középkori negyedéről is ismert. Vacsora. Szállás Galway körzetében.


6. nap:

Galway ­- Moher sziklák - Kerry
Reggeli után indulás Clare megyébe. Az út Burren régión keresztül visz, mely fennsík ma lyukacsos mészkővel és pala rendszerekkel fedett. Útközben megállunk a Moher szikláknál, Írország legfenségesebb szikláinál, melyek az Atlanti-óceánból emelkedtek ki 215 méter magasba és több mint 7 km hosszan nyúlnak el. Látogatás a Bunratty Kastélyban és a hozzá tartozó parkban. Ez a XV. századi félelmetes vár vonzza a legtöbb látogatót Írországba; az ország egyik legjobban megőrzött középkori kastély. Megtekintjük a szomszédos Bunratty Folk Parkot: az ír vidéki életet bemutató látványos szabadtéri múzeumot. Vacsora. Szállás Kerry körzetében.


7. nap:

Kerry - félsziget
Reggeli, majd kirándulás a "Kerry gyűrűjének" nevezett látványos útvonalon. A hatalmas Iveragh-félsziget lenyűgöző szépségét a látnivalók változatossága adja. A fő természeti erő a víz: bájos falvakon átvágó folyók, öblök, a híres Killarney-tavak és az Atlanti-óceán. Útközben látogatás a 65 szobás, Tudor stílusú Huckros házban és kertjében. Vacsora. Szállás Kerry körzetében. Vacsora. Szállás Kerry körzetében.


8. nap:

Kerry - Cashel sziklák - Kilkenny
Reggeli után indulás a Cashel sziklákhoz. Továbbutazás Kilkennybe. Érkezés után megtekintjük a középkori város látnivalóit: többek között a normannok építette várat, a Szent Canice Katedrálist, vámházat, a Bíróság épületét, egyházi épületeket.
Vacsora. Szállás Kilkenny körzetében.


9. nap:

Kilkenny - Glendalough - Powerscourt - Dublin
Reggelit követően utazás a romantikus természeti szépségeiről ismert hegyvidéki útszakaszon Glendalough városába, ahol megtekintjük a Kerektornyot, a kolostor építményeit, romjait. Folytatjuk utunkat az impozáns Powerscourt birtokot, ahol felfedezzük a kert megannyi csodáit. Továbbutazás Dublinba. Vacsora. Szállás Dublinban.


10. nap:

Dublin
Reggeli, majd egésznapos városnézés Dublinban: belváros, sétáló utca, parlament, vigalmi negyed, O'Conell út, stb. Látogatás a Trinity College-ban, Írország leghíresebb egyetemén, amelyet még Erzsébet Királyné alapított 1592-ben, itt tanult sok klasszikus és kortárs írországi író. Látogatás a Jameson Distellery "szeszfőzdében". Megkóstolunk egy-egy pohár whiskyt. A csoport tesztelői összehasonlíthatják a különböző ír, skót vagy bourbon fajtákat egymással. Vacsora. Szállás Dublinban


11. nap:

Dublin - Budapest
Kora reggel transzfer a repülőtérre, elrepülés menetrend szerinti járattal Budapestre.
Elhelyezés
Szállodák
Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban ír reggelikkel

Kiegészítő információk
Az út során érintett UNESCO Világörökségek:
 • Óriások Útja


A 170 EUR és a 160 EUR a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatónak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

További tudnivalók:
 • Minimum létszám: 20 fő
 • Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban illetve a www.utazaselott.hu weboldalon talál.


Fontos! Az útlevélnek, vagy plasztik személyi igazolványnak a visszaérkezésig érvényesnek kell lennie.
A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják.
Az utat kisebb létszámmal is indíthatjuk,de más árakkal és más szolgáltatásokkal.


Árak

Az Ön által megadott időpontban és az ahhoz legközelebb eső időszakban az alábbi árak érvényesek.
(Az Ön által válaszott időpont árait tartalmazó oszlopot színessel kiemeltük.)
Óriáskörút Írországban
indulási időpontok:

2017-04-29

időtartam: 10 éjszaka
Szállodák
Részvételi díj298 000 Ft/fő
Egyágyas felár98 000 Ft/fő
Kötelező járulékok
Sztornó biztosítás6 130 Ft/fő
Reptéri illeték üz89 000 Ft/fő
LEFOGLALOM
Az ár tartalmazza:
 • BBP biztosítás
 • közlekedés légkondicionált, kényelmes külön busszal
 • elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban ír reggelikkel
 • magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető
Az ár nem tartalmazza:
 • Repülőjegy reptéri illetékekkel és üzemanyagfelárral: 89.000 Ft (változhat)
 • Belépők: 170 EUR (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatónak)
 • Program szerinti étkezések: 160 EUR (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatónak)
 • Borravaló: ajánlott 4 EUR/nap/fő
 • Sztornó biztosítás: 6.130 Ft (a részvételi díjra, repülőjegyre és a reptéri illetékekre)