Tel.: 06 1 371 21 91 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Korzika - Szardínia

Hajóval a Földközi-tengeren!
Azonosító szám: 17155időtartam: 9 nap / 8 éjszakautazás: repülővelindulás: Budapest
2017. június 10., szombat
Középkat. Hotel
Program
1. nap:
Budapest - Livorno környéke (kb. 1050 km)]
Utazás Olaszországba rövid pihenőkkel, Szlovénián keresztül. Érkezés a későesti órákban Livorno környékére. Vacsora, szállás.

2. nap:
Livorno - Bastia - Cap Corse (kb. 170 km)]
Reggeli után hajózás Livornoból Bastiaba. Délután irány Korzika ujja, a CAP CORSE! Gyönyörű táj, középkori őrtornyok, hegytetőre épült települések várják az idelátogatókat. Körutazás a félszigeten. ERBALUNGA, Bastia mellett a pisai időszak legfontosabb borkikötője a szigetnek. CENTURI okkersárga, halványszürke és fehér házaival ma a halászok és strandolók kedvelt célpontja. NONZA-ban feszítették meg Szent Júliát, Korzika későbbi védőszentjét. Vacsora, szállás Bastia környékén.

3. nap:
Bastia - Porto - Les Calanches - Ajaccio (kb. 250 km)]
BASTIA fontos székhely és jelentős forgalmat lebonyolító kikötő. A színes mediterrán forgatag, a lármás főtér és a XVI. századi fellegvár kihagyhatatlan látnivaló. Délelőtt séta az óvárosban és a citadella megtekintése. Utazás a szigeten átkelve a népszerű kirándulóhelyre, PORTO-ba. A Spelunca-szoros meghökkentő sziklaformációi lélegzetelállító látványt nyújtanak. Rövid pihenő. A part mentén érjük el AJACCIO városát, miközben a sziget legszebb természeti szépsége, a Les Calanches, a vörös gránitból álló sziklarengeteg tárul elénk. Vacsora, szállás Ajaccio környékén.

4. nap:
Ajaccio - Bonifacio - Santa Teresa Gallura (kb. 220 km)]
Ismerkedés AJACCIO-val, Napóleon szülővárosával (óváros, városháza a Napóleon Múzeummal, Napóleon szülőháza, katedrális, Császári kápolna stb.). Városnéző séta a festői szépségű BONIFACIO-ban. Búcsú Korzikától és rövid kompátkelés után Szardínia szigete köszönti a látogatókat. Vacsora, szállás Olbia környékén.

5. nap:
La Maddalena]
Irány Palau, ahonnan rövid kompozás után érkezünk La Maddalénára, a 7 nagyobb és 62 kisebb tagból álló MADDALENA szigetcsoport legnagyobbikára. Átbuszozunk Caprera-szigetére, ahol Garibaldi háza áll. Visszatérünk La Maddalénára, rövid ismerkedés és szabadidő. Vacsora, szállás Olbia környékén.

6. nap:
Costa Smeralda - Nuoro - Santu Antine - Alghero környéke ]
Ismerkedés Porto Cervo-val. A Smaragd-part legimpozánsabb települése napjainkban Európa egyik luxus nyaralóhelye. A hegyoldalban fekvő NUORO Etnográfiai Múzeuma a sziget szokásaiba, korábbi hétköznapjaiba enged betekintést. SANTU ANTINE a nuraghékról vált nevezetessé. Ezek a különös, csonka kúp alakú építmények i.e. 1800 - 300 között, kialudt vulkánok oldalából fejtett hatalmas bazalttömbökből épültek. Építőikről nem sokat tudni, de annyi biztos, hogy korukat megelőző mérnöki tudással rendelkeztek. Vacsora, szállás Alghero környékén.

7. nap:
Castelsardo - Neptun-Barlang - Alghero (kb. 150 km)]
Utazás CASTELSARDO-ba, az egyik legszebb és legjellegzetesebb szardíniai kisvárosba. Délután hajókirándulás a közeli Capo Caccio-ra, ahol a hely fő látványossága, a NEPTUN-BARLANG várja utasainkat, csodálatos cseppkőképződményeivel. Séta a műemlékben gazdag kikötővárosban, ALGHERO-ban, ahol máig tükröződik a katalán-aragón hatás. Vacsora, szállás, Alghero környékén.

8. nap:
Alghero - Olbia (kb. 155 km)]
Reggeli után rövid szabadidő, majd irány Alghero repülőtere, ahol a csoport kettéválik. A repülős utasok hazarepülnek, a buszos utasok Olbia felé folytatják az útjukat. Útközben megtekintjük SANTISSIMA TRINITÀ DI SACCARGIA-t, Szardínia leghíresebb románkori templomát. CALANGIANUS, a parafáról híres település, ahol lehetőség lesz egy parafa üzembe betekintenünk. Továbbutazás Olbiába, vacsora, este behajózás. Éjszaka a hajón.

9. nap:
Livorno - Budapest (kb. 1050 km)]
Kikötés Livornoban. Egész napos utazás rövid pihenőkkel Budapestre. Érkezés az későesti órákban.
Elhelyezés
Középkat. Hotel
Ellátás: félpanzió

Kiegészítő információk
Utazás: légkondicionált autóbusszal, Livorno - Bastia, Bonifacio - Santa Teresa di Gallura útvonalakon hajóval, hazafelé útban Alghero - Budapest útvonalon igény szerint repülővel vagy Olbia - Livorno útvonalon hajóval és autóbusszal.

Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuh./WC-s szobáiban, és a végig autóbusszal utazók számára 1 éj hajón 2 ágyas (zuh. / WC-s), belső kabinokban.

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

UNESCO Világörökségek:
 • Matera
 • Castel del Monte
 • Alberobello "Trulli" épületei
 • Siracusa városa
 • Agrigento régészeti helyei
 • Eoli-szigetek


A változtatás jogát fenntartjuk!

Árak

Az Ön által megadott időpontban és az ahhoz legközelebb eső időszakban az alábbi árak érvényesek.
(Az Ön által válaszott időpont árait tartalmazó oszlopot színessel kiemeltük.)
Korzika - Szardínia
indulási időpontok:

2017-06-10

időtartam: 8 éjszaka
Középkat. Hotel
Részvételi díj299 800 Ft/fő
Kötelező járulékok
Repülőtéri illeték29 000 Ft/fő
LEFOGLALOM
Az ár tartalmazza:
 • utazást repülővel
 • szállást félpanzióval
 • idegenvezetést
 • BBP biztosítást
Az ár nem tartalmazza:
Autóbusszal
 • Egyágyas felár: 79.600,- Ft (A hajón belső kabinban!)
 • Külső kabinban történő elhelyezés felára 2 ágyas kabinban: 8.600,- Ft/fő, 1 ágyas kabinban: 18.800,- Ft


Repülővel
 • Repülőtéri illeték és csomagdíj: 29.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
 • Egyágyas felár: 67.800,- Ft
 • Idegenforgalmi adó: kb. € 10,- (Helyszínen fizetendő! )
 • Belépőjegyek
 • Valamint a fülhallgató árát (kb. 100,- €)