Tel.: 06 1 371 21 91 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Toszkán varázslat

A reneszánsz Itália
Azonosító szám: 15803időtartam: 7 nap / 6 éjszakautazás: busszalindulás: Budapest
2017. szeptember 11., hétfő
Középkategóriás szálloda
Program
Szinte valamennyi olasz vidék rendelkezik egyedülálló, különleges turisztikai és művészeti adottsággal. A toszkán tartomány kiemelkedik a többi közül, mert ez a terület székhelyével, Firenzével meghatározó szerepet játszott Európa kultúrájában. A költészet, a festészet, a szobrászat reneszánsz kori kibontakozásán túl, élénk ipari és kereskedelmi tevékenysége a kapitalista termelési mód előfutára volt.

1. nap:
Budapest - Ronta (kb. 980 km)]
Utazás Budapest - Ljubjana útvonalon, Szlovénián keresztül, rövid pihenőkkel Rontaba. Vacsora, szállás.

2. nap:
Firenze (kb. 250 km)]
Délelőtt irány FIRENZE. Egész napos városnézés a "reneszánsz bölcsője"-ként ismert központban: Dóm, Keresztelő-kápolna, Palazzo Vecchio, Ponte Vecchio, Santa Croce, Piazza Michelangelo stb. Látogatás az UFFIZI képtárban helyi vezető kalauzolásával. Itt találjuk az itáliai reneszánsz leggazdagabb kollekcióját, valamint az évszázadok alatt felhalmozott Medici gyűjteményt is. Vacsora, szállás

3. nap:
Siena - San Gimignano (kb. 330 km)]
Kirándulás SIENA-ba, Szent Katalin városába. Az egykor még Firenzét is legyőző Siena ma is Olaszország legszebb középkori települése. Városnéző séta: Palazzo Pubblico, Fonte Gaia, dóm stb. Egy csodálatos ráadás mai programunkra: SAN GIMIGNANO városkája, amely virágkorát a XII-XIII. században élte, amikor az Észak-Európából a Rómába vezető fő zarándokút egyik fontos állomása volt. Vacsora, szállás Lido di Camaioréban.

4. nap:
Lucca - Pisa - Lido di Camaiore (kb. 200 km)]
Utazás LUCCA-ba, ahol a II. században alapított egykori római kolónia utcái kanyarognak a középkori házakkal együtt, néha kiszélesedve és apró tereknek, templomoknak vagy más történelmi emlékeknek helyet adva. Délután továbbutazás PISA-ba. A "Ferde torony" városa ennek az építészeti különlegességnek köszönheti világhírét. A XI-XIII. századi Itáliában Genova és Velence vetélytársaként tengeri nagyhatalom volt. Ennek a kornak a gazdagsága teremtette meg azt az egyedülálló épületegyüttest - Keresztelőkápolna, dóm, Ferde torony -, mely a "Csodák mezején" áll. Vacsora, szállás Lido di Camaioréban.

5. nap:
Cinque Terre - Portovenere (kb. 250 km)]
Reggeli után utazás egy kevéssé ismert, de annál csodálatosabb vidékre, ez pedig a CINQUE TERRE. Jelentése az öt falura utal, amelyek szédítő sziklaszirtek szélébe kapaszkodó házaival néznek le a tenger hullámaira. PORTOVENERE magáról Vénuszról kapja a nevét, s nem véletlenül, mert a liguriai partvidék legromantikusabb települése. Vacsora, szállás Lido di Camaioréban.

6. nap:
Parma - Mantova - Garda-tó (kb. 330 km)]
Irány PARMA! A város a gasztronómiai fogalmak, "pármai sonka", "parmezán sajt" mellett művészeti szempontból sem érdektelen (Dóm, Keresztelő kápolna stb.). Továbbutazás a Gonzaga család városába MANTOVA-ba. Városnézés: Palazzo Ducale, Palazzo del Te, Szt. András Bazilika Mantegna sírjával. Vacsora, szállás a Garda-tó környékén.

7. nap:
Garda-tó - Budapest (kb. 850 km)]
Hazautazás az ismert útvonalon pihenőkkel. Érkezés Budapestre az esti órákban.
Elhelyezés
Középkategóriás szálloda
Ellátás: félpanzió: reggeli és vacsora.

Kiegészítő információk
Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal.

Elhelyezés: Firenze környékén Rontaban, a Garda-tónál és Lido di Camaioreban középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.

UNESCO Világörökségek:
 • Firenze óvárosa
 • Pisa: Dóm, Ferde-torony, Battistero
 • Siena óvárosa
 • San Gimignano óvárosa


A változtatás jogát fenntartjuk!

Árak

Az Ön által megadott időpontban és az ahhoz legközelebb eső időszakban az alábbi árak érvényesek.
(Az Ön által válaszott időpont árait tartalmazó oszlopot színessel kiemeltük.)
Toszkán varázslat
indulási időpontok:

2017-09-11

időtartam: 6 éjszaka
Középkategóriás szálloda
Részvételi díj147 500 Ft/fő
Egyágyas felár38 000 Ft/fő
LEFOGLALOM
Az ár tartalmazza:
 • Utazás: légkondicionált autóbusszal
 • Elhelyezés: Firenze környékén Rontaban, a Garda-tónál és Lido di Camaioreban középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyozós / WC-s szobáiban.
 • Ellátás: félpanzió (reggeli és 3 fogásos vacsora)
 • BBP biztosítás
Az ár nem tartalmazza:
 • stornó biztosítás
 • belépőjegyek, a foglalási díj
 • Cinque Terre-n a hajójegy
 • valamint a fülhallgató árát (kb. 140,- €)
 • idegenforgalmi adó: kb. 6,- €