Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

A bikaviadal halála Barcelonában
2006. december 20.

Befellegzik a bikaviadaloknak Spanyolország második legnagyobb városában: Barcelonában úgy döntöttek, hogy 2008-tól nem lesz több ilyen szórakoztató rendezvény, a város 93 éves arénáját, a Monumentalt gazdasági okokból bezárják, illetve valószínűleg vásárterületté építik át.

Mint az El País című spanyol lap hírül adta, az üzemeltető Balana cég a 2007-es szezonban rendez utoljára "corridákat" a katalán metropolisban, mert minden viadal 24 ezer euró (több mint hatmillió forint) veszteséget jelent.
Egyébként is, a többi spanyol tartománytól eltérően Katalóniában a lakosság nagy része egyáltalán nem kedveli a bikaviadalt, sőt kifejezetten ellene van. Olyannyira, hogy Barcelona, a tartomány fővárosa már 2004-ben hivatalosan "bikaviadal-ellenes városnak" nyilvánította magát.

Jordi Portabella alpolgármester azt az elgondolást támogatja, hogy a Monumentalt építsék át vásárterületté.
Barcelonának egykor három arénája volt. Egyet közülük évekkel ezelőtt lebontottak, egy másikat bevásárló központtá építettek át, most a harmadik is megszűnik.
A katalánok viadalellenességében az is szerepet játszik, hogy a régió lakosságának jelentős része nagy súlyt fektet a nemzeti, katalán önállóságra, ezért elvből elutasít minden olyan hagyományt, amelyet "tipikusan spanyolnak" tekint. (MTI)

forrás: www.metro.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Barcelona
Spanyolország