Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Kerékpárral száz országba
2006. november 16.

1999. áprilisában indult el kerékpáron hazájából az a 37 éves kínai férfi, aki tervei szerint 2008. augusztusára, éppen az olimpiai játékok idejére ér vissza Kínába.

Addig mintegy 100 országot látogat meg két keréken. Tegnap Budapesten sajtótájékoztatót tartott Guo Dahao, aki eddig 70 ezer kilométert tett meg biciklin. Elmondta: szakmája szakács, de van egy kerékpár-kereskedése is. Az út során több nehézsége volt: Pakisztánban például az 55 Celsius fokos hőmérséklet miatt csak estétől reggelig tudott hajtani.

Bangladesben nem kapott tiszta ivóvizet, Bulgária és Görögország között pedig lábsérülést szenvedett. A sebet kórházban összevarrták, és már nem gátolja a napi 80 kilométeres út megtételében. Az első kerékpárját, amin indult, még Kelet-Ázsiában ellopták.

A drótszamarak a hosszú út során szinte ezer kilométerenként esnek ki alóla, Magyarországra már a hetediken érkezett. Most Szlovákiából jött, tőlünk pedig Horvátországba vezet az útja, és az olimpiáig még 30 ezer kilométert akar kerékpározni.

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Kína