Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Kódex a külföldre utazó kínaiaknak
2006. szeptember 28.

A köpködést és a szemetelést tekintik külföldön a legvisszataszítóbb viselkedésformának a kínai turisták körében, akik közül 31 millióan jártak tavaly idegen országokban, s keltettek rossz benyomást hazájukról - olvasható egy összegezésben, amelyet a kínai országos turisztikai hivatal készített leggyakoribb külföldi panaszokból.

A két legsúlyosabb vétek után az következik, hogy sok kínai turista külföldön tiltott helyen dohányzik és átugrál a lánckorlátokon. A higiéniával kapcsolatos leggyakoribb panasz az, hogy sokan nem húzzák le a vécét maguk után, tüsszentéskor pedig nem teszik az orruk-szájuk elé a kezüket.

A hivatal szerint azzal sem aratnak sikert, amikor a szálloda nyilvános helyiségeiben pizsamában, vagy éppen ing nélkül, mezítláb járkálnak. A pekingi hatóság augusztusban tömegével küldött szét a legkülönbözőbb országokba a kínai turisták helyi megítélését tudakoló kérdőíveket, s ezekre több mint 30 ezer válasz érkezett. A tömeges külföldi meghökkenés láttán, a Kínai Kommunista Párt szellemi kultúrát ápoló bizottságának intézkedése nyomán az utóbbi időben a külföldre induló kínaiak a repülőjeggyel együtt viselkedési kódexet is kézhez kapnak.

forrás: www.metro.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Kína