Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Négy új felhőkarcoló lesz a WTC helyén
2006. szeptember 14.

Spirális alakban csökkenő magasságú tornyok veszik majd körbe New Yorkban a 2001. szeptember 11-i terrortámadásban életüket vesztettek emlékére épült központot.

A négy új felhőkarcoló építése a tervek szerint 2012 első negyedévében fejeződik be. Jelentősen átalakul a manhattani látkép, ha elkészülnek a Világkereskedelmi Központ (WTC) felrobbantott ikertornyi helyén épülő új irodaházak - írja a Magyar Hírlap cikke.

Öt évvel a merényletek után a Ground Zero romjai helyén csak most nyitották meg az emlékközpontot és parkot, ezenkívül csak egy kisebb irodatornyot építettek újjá. A legmagasabbnak szánt felhőkarcoló, a Szabadság torony építése áprilisban már megkezdődött, de New York belvárosában az élet a merényletek óta nem tért vissza a rendes kerékvágásba. Az irodahiány miatt a cégek jó része kénytelen volt elköltözni, ez jelentősen csökkentette a munkahelyek számát. Ráadásul amíg az új, összesen 560 ezer négyzetméternyi irodahelyiséget nem népesítik be, addig Alsó-Manhattanben a boltok és az éttermek is üresen konganak.

Az új felhőkarcolók földszintjén és földalatti szintjein szintén boltok és éttermek lesznek, és egy új metró csomópont is segíti majd a városrész újjáélesztését. (www.archiweb.hu)

forrás: www.turizmusonline.hu