Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Áthúzás párban a Duna felett
2006. augusztus 22.

Az augusztus 20-i ünnepségsorozat keretében Magyarországon eddig még soha nem látott utasszállító repülőgép bemutatót tekinthettek meg a Duna partjára kilátogatók.

Az ünnepi légibemutató részeként a Malév egy Boeing 737-es új generációs repülőgépe a Lágymányosi híd és az Árpád híd közötti Duna szakaszon 200 méter magasságban 250 km/órás sebességgel húzott át a Duna felett délről északi irányban. A Malév repülőgépét Krauth Péter, illetve Andrasev Ákos, Boeing 737 kapitányok irányították.

A Malév Boeing gép áthúzását közvetlenül a SkyEurope Airlines repülőgépe követte, hasonló magasságban és sebességgel repülve a kijelölt távot. A SkyEurope Airlines fedélzetén Szüle Zsolt és Varga Miklós Boeing 737 kapitányok repültek.

Ezután következett az igazán egyedülálló szenzáció: a két utasszállító repülőgép pilótái kötelékben egymás mellett haladva mutatták be, hogy egy klasszikus, nemzeti légitársaság és egy diszkont légitársaság jól elfér és megfér egymás mellett, nemcsak a földön, de a levegőben is, és az erős piaci konkurencia ellenére - ha a helyzet úgy kívánja - egymást segítve, az utasok érdekében képesek együttműködni is. Így a légi piac két különböző szegmensének szereplői nem feltétlenül versenytársak, hanem sok tekintetében inkább kiegészítik egymást.

forrás: www.skyeurope.com/start.php?lang=en&agencyid=1HUDRN36

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Budapest
Magyarország