Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Vonattal Ferihegy I-re - csak decembertől
2006. augusztus 08.

A MÁV az eredetileg szeptemberre tervezett indulás helyett várhatóan decemberre teremti meg a közvetlen vasúti összeköttetést a Nyugati pályaudvar és a Ferihegyi repülőtér I-es terminálja között - közölte a vasúttársaság.

A munkálatok októberben kezdődhetnek el, s év végére tudják áthelyezni a Szemeretelep megállóhelyet a terminálhoz, a Ferencváros-Vecsés vonalszakasz felújítása keretében. A megállóhely áthelyezésére a kivitelezői tenderelőkészítés folyamatban van. Az ajánlatokat szeptember elején adhatják be a jelentkezők, a kivitelezésre szóló szerződést várhatóan szeptember végén kötik meg. Az eredeti tervek szerint ősszel indult volna el a vasúti összeköttetés, a késedelmet az okozza, hogy a társaság lehetőséget kapott a műszaki tartalom bővítésére az Európai Unió forrásból megvalósuló Ferencváros-Vecsés beruházásnál, továbbá a hatósági engedélyek beszerzése a vártnál több időt vett igénybe.

A végeleges megoldást jelentő zárt pályás reptéri gyorsvasút döntéselőkészítése már megtörtént, ha sikerül még ebben az évben döntést is hozni, akkor a tervek szerint onnantól számítva két éven belül - azaz 2008-ra - megvalósulhat a Keletiből Ferihegyig közlekedő járat.

forrás: www.turizmuspanorama.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Budapest
Magyarország