Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Érdemes Spanyolországba költözni
2006. április 24.

Európában a spanyol nők élik a leghosszabb életet. Esetükben az átlagos élettartam 83 év, bár a spanyol egészségügyi minisztérium adatai szerint az utóbbi időben több nő hal meg a dohányzással kapcsolatos betegségek miatt.

A 1992 és 2002 között elhunyt nők 31 százaléka tüdőrákban és más, hasonló jellegű betegségben szenvedett Spanyolországban, ahol a vezető halálok továbbra is a dohányzás, bár a cigarettázók száma folyamatosan csökken. Jelenleg a lakosság 28 százaléka vallja magát dohányosnak. spanyolok várható élettartama 79 év, ezzel a harmadik helyen állnak az EU-ban Olaszország és Svédország után.

A spanyolok általános egészségi állapota jó, és egyre javul, derült ki egy felmérésből, amely szerint a várható élettartam valószínűleg az egyre jobb egészségügyi ellátásnak köszönhetően tolódik ki. A jelentés nem említi a mediterrán étrend jótékony hatását.

A legegészségesebbek a spanyolok Aragonban, Cantabriában, Castilla-La Manchában, Castilla y Leonban, Navarrában és Madridban, ahol az átlagos élettartam meghaladja a nyolcvan évet. A legkevésbé egészséges a lakosság Ceután (78 év), Melillán (78 év) és Andalúziában (78,4 év). A jelentés rámutat, hogy 1960-ban a spanyolok várható élettartama átlagosan alig 69 év volt.

forrás: www.euractiv.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Spanyolország