Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Béreljen pandát évi 200 millióért, az amerikaiaknak túl drága
2006. március 18.

Az amerikai állatkertek jelezték, nem bírják tovább fizetni a látogatócsalogatónak beszerzett pandák évi egy millió dollár "bérleti" díját.

A veszélyeztetett emlősök a washingtoni, San Diego-i, atlantai és memphisi állatkertek legnagyobb sztárjai, ám az intézmények már alig bírják kigazdálkodni a pandákért Kínának fizetett évi egy millió dollár bérleti díjat. Az állatkeretek vezetői ezért közösen az ázsiai országba utaztak, hogy rábírják Kínát, a jelenlegi szerződések lejárta után már könnyebb feltételekkel adja oda az állatokat. A pandák ugyan jó látogató csalogatók, a megugró belépődíj-bevétel és a hozzájuk kapcsolódó merchandizing azonban csak rövid ideig - különösen pandabébi születésekor - teszi kifizetődővé tartásukat. (Bár az új egyed születése is jelentős anyagi terhekkel jár, az újszülöttek után - amiből San Diegóban három is volt az elmúlt hét évben - egyszeri 600 ezer dolláros díjat kér Kína.)

Kína egyébként egyfajta diplomácia követként tekint az állatokra, amik segítenek elmélyíteni a két ország barátságát - írja a BBC.

forrás: www.napigazdasag.hu