Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Mobilgyógyszertár
2006. március 22.

Ha nem visszük magunkkal, biztos, hogy kelleni fog. Akár így is jellemezhetjük a hordozható kis úti patikánkat. Abból nem lehet baj, ha megsétáltatjuk. Örüljünk, hogy nem kellett igénybe venni. Ha pedig mégis megbetegszik valaki a családból, vagy kisebb balaeset éri, jó szolgálatot tesz.

Persze nem kell rögtön mindenféle pirulát magunkba vagy épp tiltakozni képtelen családtagjainkba tömni, hiszen ezzel éppen az ellenkező hatást érjük el.

Az sem utolsó szempont, hogy nem sokkal drágábban, valutáért kell megvásárolnunk a szükséges gyógyszereket.

Meggyőztük Önöket a mobilpatika szükségességéről? Akkor jó. Most pedig tekintsük át a témát kicsit bővebben...

Ezek a gyógyszerek csupán arra valók - az egyszerűbb eseteket kivéve- hogy az orvos megérkeztéig vagy az orvosi rendelés megkezdődéséig enyhítsék a tüneteket.

A láz csillapítása vagy a leforrázott bőr hűtése elengedhetetlen, addig is, amíg megfelelő szakszerű segítségben részesül a sérült.

Mielőtt összeállítjuk egészségügyi úti csomagunkat, kérjükki a háziorvos vagy gyógyszerész tanácsát, hiszen az utazás speciális helyzetet teremt. Függ attól, kik utaznak, hány évesek, hányan vannak, van-e akut, krónikus betegségük. Ne hagyatkozzunk tehát kizárólag saját magunkra vagy a Tv reklámokra.

Azok, akik valamilyen krónikus betegségben szenvednek, lehetőleg többfelé csomagolják gyógyszereiket, ne egyszerre vesszen el az egész...

Gyakori hiba, hogy ugyanazt a hatóanyagot vesszük be különböző nevű és rendeltetésű gyógyszerekben. A láz-és fájdalom csillapítókban gyakran egyforma hatóanyag van, de más-más arányban. Veszélyes lehet, ha két hasonló pirulát veszünkbe - egyet fejfájásra, egyet pedig láz csillapítására - és tesszük mindezt az előírt ismételhetőségi határidőn belül.

Ügyeljünk a tárolásra! Piruláinkat tartsuk biztonságos távolban a napfénytől ésgyermekeinktől egyaránt.

Az alkalmazási előírásokat pedig szigorúan tartsuk be! Elmúlaszthatatlan görcs vagy féjdalmak esetén pedig azonnal forduljunk orvoshoz, még véletlenül se kezdjünk el kísérletezni a tabletták kombinálásával.(Görcsoldókat általában 3, láz-és fájdalomcsillapítókat pedig 4-5 óránként lehet bevenni.)

Aranyszabályok

- Belföldi nyaralás esetén TAJ kártyát, külföldi utazás esetén pedig biztosítási kötvényt ne felejtsük otthon!

- Érkezés után az első séta keretében nem árt nyitott szemmel járni, és megjegyezni merre van a helyi patika, orvosi rendelő. Jobb memóriával rendelkezők megjegyezhetik, mikor van rendelés, a többiek pedig írják fel :)

- Krónikus betegek a szükséges gyógyszeradagnál valamivel többet vigyenek magukkal. Az adag megosztva legyen, esetlegútitársuknál is. Ez nagy segítség lehet egy rosszullét esetén. Na meg a lélekjelenlét is. Életfontosságú eszközeiket MINDIG tartsák maguknál, még a szállodai szobában se hagyják őrizetlenül.

- Ha egyedül utazik, előre közölje a többiekkel, hogy milyen rohamai, görcsei szoktak lenni. Így számíthat segítségükre és állapotát nem fogják összekeverni drogproblémákkal vagy részegséggel.

- Vigyen magával füldugót, sosem lehet tudni!

Mi legyen benne...?
- láz- és fájdalomcsillapító, többféle hatóanyaggal
- enyhe hashajtó
- hasmenést gátló szergyermekeknek láz - és hányáscsillapító kúp
- bélfertőtlenítő
- sebfertőtlenítő oldat, steril géz és sebkötöző
- vízhatlan sebtapasz
- forrázási vagy égési sebek elsődleges ellátására való készítmény
- fájdalomcsillapító és gyulladásgátló krém (sebekre, zúzódásokra)
- hányinger elleni gyógyszer, kúp
- lázmérő
- enyhe altató és füldugó
- szúnyogriasztó szer, a csípéseket csillapító krém
- napozószerek
- fogamzásgátló pirula vagy egyéb eszköz

Utazáskor használatos gyógyszerek megtalálhatóak a Mobilgyógyszertár ajánlatunkban.