Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Budapest legszuperebb street art falfestményei
2020. február 25.

Az utca művészei által kiszínezett ajtók, házrészletek és tűzfalak valami egészen elképesztő hangulatot kölcsönöznek egy-egy komor belvárosi utcának. A legfontosabb ilyen falfestmény a Dob utca 4. falára felvitt alkotás,amely Budapesti Angyalnak állít emléket. Ángel Sanz Briz spanyol diplomata a vészkorszak idején ügyvivőként szolgált Budapesten. A források szerint több ezer zsidónak segített azzal, hogy a német megszállás után spanyol útlevelet állított ki számukra. Sőt, házakat is bérelt az üldözötteknek, hogy megmentse őket.
Budapest tele van a fentihez hasonló izgalmas street art alkotásokkal. Az egyik ilyen ikonikus ajtó a Kazinczy utcában álló szuggesztív bejárati kapu, ahol V O I D alkotását láthatják. A Színes város és a Neopaint monumentális street art alkotásai az egész város hangulatát megszínesítik. Szemet gyönyörködtető a Róth Miksa üvegfestőnek emléket állító tűzfal a Garay utcában. De igazán különleges alkotás a Kádár utcai tukán is, ami egy kis dzsungel hangulatot kölcsönöz a környéknek.
Az itt felsorolt alkotások csupán töredékei azpknak a rejtett kincseknek, amiket Budapest utcáin találunk, ha falfestészetről van szó.

forrás: www.szeretlekmagyarorszag.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Budapest
Magyarország