Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Indul a W Hotels kialakítása az egykori Balettintézetben
2019. április 12.

Több mint húsz év után rendeződni látszik az egykori Balettintézet, azaz a Drechsler-palota helyzete, ugyanis megkezdték a felújítást. Azt azonban még nem tudható, hogy pontosan mikorra készül el a szálloda. A környéken ráadásul nem ez az egyetlen építkezés. Az Opera felújítása jelenleg is zajlik.

Az annak idején 1886-ban átadott MÁV Nyugdíjintézetének 24 lakásos bérházát Lechner Ödön és Pártos Gyula tervezte. Sokáig a Balettintézetnek adott otthont, majd Terézváros a kilencvenes évek végén szomorú körülmények között túladott az ingatlanon (először 220 millió volt az ár). Szűk tíz évvel később aztán egy portugál befektetőcsoport jutott hozzá az Andrássy 25-höz. Hotelt terveztek már akkor is, de hosszú éveken át nem történt semmi. 2011-ben a következőképpen nyilatkozott dr. Bundula Csaba alpolgármester: "Bízunk benne, hogy hosszú évek után végre rendeződik a Drechsler-palota sorsa, és megújulva, régi pompájához méltóan áll majd az Andrássy úton".
A Drechsler-palota pár évvel ezelőtt ismét gazdát cserélt és két éve már olyan ígéretek érkeztek a katari tulajdonostól, hogy 2020-ra nyithat meg a Marriotthoz tartozó W Hotels Worldwide luxusszálloda 162 szobával, elnöki lakosztállyal és extra szolgáltatásokkal. Már csak az a kérdés, hogy mennyire állítják helyre a műemlék eredeti állapotát az eredeti díszekkel.

forrás: 24.hu , szerző: Turizmus-Online

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Budapest
Magyarország