Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Az utasok bioritmusához igazodik a Lufthansa új A350-900-asa
2017. február 06.

A Lufthansa új utasszállítóinak üzembe állásával most először nyílik lehetőség arra, hogy az utasok megfelelően időzített és a bioritmusukhoz igazodó fényviszonyok között utazhassanak.

Az új A350-900 látványos fényjáték kíséretében mutatkozott be február 2-án a nyilvánosságnak Münchenben, amit hivatalos névadó ünnepség követett a Lufthansa Technik hangárjában. A kétezer dolgozó és vendég jelenlétében ünnepélyesen a "Nürnberg" névre keresztelték a világ legfejlettebb nagy távolságú utasszállítóját. A keresztapa szerepét Nürnberg főpolgármestere, Ulrich Maly vállalta.

"Az Airbus A350-900-assal a Lufthansa a kétliteres fogyasztású flottáját mutatja be: a repülőgép 100 utaskilométerre vetítve 3 liternél is kevesebb üzemanyagot fogyaszt. Ez egy jelentős mérföldkő a flottastratégiánkban, egy generációváltás a nagy távolságú járatainkon üzemelő géptípusokban" - mondta Carsten Spohr, a Lufthansa Csoport vezérigazgatója.

A Lufthansa az első légitársaság a világon, amely Airbus A350-900-as utasszállítóin többféle világítási beállítással igazodik utasai nappali és éjszakai bioritmusához. Aki már utazott több időzónán át, ismeri a problémát - az ember biológiai órája kizökken a megszokott kerékvágásból. Az új A350-900-as utasszállítókon most először nyílik lehetőség arra, hogy az utasok megfelelően időzített, és a bioritmusukhoz igazodó fényviszonyok között utazhassanak. A fényeffektusok emellett arra is alkalmasak, hogy kellemes éttermi hangulatot teremtsenek a fedélzeten étkezések idején. Az új LED-technológia 24 különböző fénybeállítási lehetőséget biztosít. Az A350-900-as flottát követően a Lufthansa Boeing 747-800-as gépeit is felszereli majd az új világítástechnikai rendszerrel.

A technológia alkalmazását számos tudományos eredmény alapozza meg. Az ellazulást segítő meleg fényt pihenőidőszakokban állítják be, míg a hidegebb fényt a szervezet stimulálására használják az út aktívabb szakaszaiban. A Lufthansa a berlini Kardorff Ingenieure tervezőiroda szakembereivel dolgozta ki a különböző fénybeállításokat.

A légitársaság február 10-étől veszi használatba első Airbus A350-es utasszállítóját, az első tíz Airbus A350-900-as Münchenben fog állomásozni. Eleinte a Delhibe és Bostonba repülő járatokon fogják használni az új gépeket, amelyek fedélzetén 293 fő utazhat - 48 az üzleti, 21 a prémium turista és 224 a turista osztályon.

Az A350-900 a világ legfejlettebb és legkörnyezetbarátabb nagy távolságú repülőgépe: 25 százalékkal kevesebb kerozint használ, 25 százalékkal kevesebb káros anyagot bocsát ki és jóval csendesebben száll fel más hasonló repülőgépeknél.

forrás: www.turizmuspanorama.hu , szerző: Turizmus.com , további info: http://turizmus.com

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
München
Németország