Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

21 étterem érdemelte ki a Michelin-csillagot Spanyolországban
2016. november 25.

Spanyolország 21 étterme kapott Michelin-csillagot; egy háromcsillagos, öt kétcsillagos és tizenöt egycsillagos minősítéssel bővült a világhírű gasztronómiai elismeréssel büszkélkedő spanyol éttermek köre.

A Spanyolország és Portugália legjobb vendéglátóhelyeit felvonultató 2017-es Michelin-kalauzt Geronában mutatták be csütörtökön. A szerkesztőktől Portugália kilenc új Michelin-csillagot kapott.

A spanyol sajtó példátlan csillagesőként jellemezte az eredményt, amelynek abszolút győztese Martín Berasategui baszk séf és étteremtulajdonos.

Ugyanis barcelonai, Lasarte nevű étterme elnyerte harmadik Michelin-csillagát, elsőként a katalán fővárosban, maga Berasategui pedig ezzel megszerezte pályafutása nyolcadik csillagát, amely eddig egyedül neki sikerült a spanyol séfek közül.

Spanyolországban kilenc étterem rendelkezik a legmagasabb, háromcsillagos minősítéssel: négy Baszkföldön, három Katalóniában, egy Madridban, egy pedig Valenciában működik. Két Michelin-csillaggal 23, egycsillagos minősítéssel pedig 156 étterem büszkélkedhet.

A Michelin Kalauz az ismert francia gumigyár gondozásában jelenik meg, és a francia gasztronómia bibliájaként tartják számon. A híres csillagokat névtelen ellenőrök ajánlása alapján osztják ki.

forrás: www.turizmusonline.hu , szerző: MTI , további info: http://www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Spanyolország