Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Komoly sikert arattak a magyar borok Ázsia legnagyobb borászati kiállításán
2016. november 24.

Jól szerepeltek a magyar borok Ázsia legnagyobb borászati kiállításán, a Dél-Koreában megrendezett Asia Wine Trophy-n (AWT) - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) miniszteri biztosa.

A közlemény szerint Budai Gyula elmondta: a kiállítás versenyére 37 bort neveztek Magyarországról, ezek közül kettő ezüst, kilenc arany minősítést, a Pannon Tokaj pincészet Dominium 6 puttonyos aszúja pedig kategória-győztesként arany medált kapott.

Ázsia legnagyobb és legfontosabb élelmiszeripari és borászati vására jó alkalom arra, hogy a kiváló minőségű magyar borokat megismerjék - tette hozzá.

Felidézte: a Külgazdasági és Külügyminisztérium jelentős lépéseket tett azért, hogy a magyar borokat megismertesse Ázsia-szerte. A koreai vásáron való megjelenés azért is volt fontos, mert bár többféle tokaji aszú is megtalálható az Asia Wine Trophy-nak helyt adó Dél-Korea boltjaiban, de kereskedelmi mennyiségű magyar vörös és fehérbort eddig nem exportált Magyarország a távol-keleti országba.

Az október 28. és 30. között megrendezett idei Asia Wine Trophy-ra összesen 4 ezer bort regisztráltak, mintegy harminc országból.

forrás: www.turizmusonline.hu , szerző: MTI , további info: http://www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Kína