Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Ha tél, akkor Szlovákia
2016. november 18.

A legismertebb és legkedveltebb három szlovák téli úti cél, Donovaly, a Magas-Tátra, és az Alacsony-Tátra kínálatát mutatta be a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal.

A Szlovák Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviselete november 16-án, szerdán Szlovákia téli úti céljait és síközpontjait bemutató sajtótájékoztatót szervezett a fővárosban a Károlyi Étterem és Kávéházban, amelyre meghívták északi szomszédunk vezető téli síközpontjainak képviselőit, hogy bemutassák téli újdonságaikat és ajánlataikat. A legismertebb és legkedveltebb három téli úti cél Donovaly, a Magas-Tátra, és az Alacsony-Tátra.

Síelés és élményfürdő a Magas-Tátrában

Európai turisztikai központtá vált a Magas-Tátra, Poprád nemzetközi repülőterének köszönhetően egyre többen érkeznek ide a világ minden tájáról - hangzott el az eseményen. A 2015/16-os statisztikák szerint a legtöbben szlovákok, majd magyarok, harmadikként pedig a lengyelek töltik legtöbben szabadságukat az itt található síterepeken, ahol azok is jól érezhetik magukat, akik nem hódolnak a síelés szenvedélyének. Utóbbiak számtalan program közül válogathatnak, többek közt élményfürdők várják őket, a gyerekek szórakozásáról pedig több animációs központ is gondoskodik.

A Tátra-kártya különböző kedvezményeket nyújt a Magas-Tátra régió bejelentett szállóvendégei számára az aquaparkokban, kötélpályákon, múzeumokban vagy kiemelt sportüzletekben és vendéglátóegységekben.

Chopok: a 49 kilométernyi sípálya

A Jasná Alacsony-Tátra síközpontban a Chopok lejtőin 49 km jó minőségű sípályát készítenek elő a szezonra. 30 kötélpálya és felvonó óránként csaknem 34.400 személyes kapacitással, köztük a korszerű Twinliner sífelvonó, a szélnek ellenálló, 24 férőhelyes Funitel kabin és a Chopok északi és déli oldalát átkötő 15 férőhelyes gondolák maximális kényelmet nyújtanak a sízőknek.

A tájékoztatón a Felsőgaram-mente régió ajánlatáról is beszámoltak, ahol szintén van régiós kártya, családbarát síközpont várja a vendégeket, síóvoda, diszkók, koncertek, golfpálya, éjszakai síelés, szánkózás és 30 kilométeres sífutópálya.

Donovaly: a legnagyobb funpark

Donovaly marketingvezetője arról számolt be, hogy 100 ezer eurót költöttek el a téli felkészülésre, amelyet főleg a technikai hóágyúzásba fektettek. Itt található Közép-Európa legnagyobb funparkja, ahol a már meglévő két varázsszőnyeg-felvonó még hét szalaggal bővült. Az esti síelést karácsonytól vezetik be, nagy vonzerő, hogy itt nyolc éves korig a gyerekek ingyen síelhetnek. Donovaly Budapesttől csak 200 km-re található, hangulatos síparadicsom. 16 felvonó, 11 km hosszú sípálya, síkölcsönzés, síoktatás, korcsolyázás, szánkózás, bobozás várja a téli sportok szerelmeseit. A Cartour utazási iroda buszával már december 30-ától szombatonként néhány óra alatt Donovalyba utazhatunk.

A Magyar Síszövetség hivatalos versenyéről, a Hórukk 2016 amatőr családi síkupáról Klausmann Viktor, a Magyar Síakadémia elnöke, Fehér Gyula pedig a HONDA kupa szervezéséről számolt be.

szerző: Bódi Ágnes , további info: http://www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Donovaly
Szlovákia